avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Locul de munca

Buna ziua, am o problema la locul de munca:
- eu lucrez la un hotel, la receptie, unde banii nu se dau conform contractului ( se dau cu intarziere). Cu statele de plata au venit de o sapt sa le semnam si pe care le-am semnat.
- datorita faptului ca nu ne-au dat banii la timp si nu ne-au platit nici orele suplimentare am luat din incasari 180 lei pt a merge la medic unde am specificat ca pot sa mi-i scada din orele splimentare pe care nu le-au platit de 2 luni. Mentionez faptul ca inainte sa iau banii i-am cerut directorului, care a spus ca nu are banii dar va scoate din banca, dar nu a mai venit sa-mi aduca. Atunci am scris in proces verbal la schimbare de tura ca am luat acei bani si i-am scris pe mail directorului ca i-am luat. Colega mea care m-a schimbat a facut si ea un proces vb in care spune ca i-am lasat lipsa in gestiune.
- azi au venit cu o hartie de ' convocare cercetre disciplinara' pe baza procesului vb facut de colega, conform art. 267 di legea 53/2003, si inca cateva articole interne, in care imi cere sa ma prezint la sediu pentru sanctiune.
- mentionez faptul ca eu nu am semnat nici un regulament intern si nici macar fisa postului, dar am semnat acea convocare disciplinara si sunt si insarcinata in 9 sapt. si ca e mi-au cerut sa-mi dau demisia, dar eu am refuzat.
-intrebarea mea este: pe baza acestei fapte pot sa-mi desfaca contractul de munca si sa ma dea afara atata timp cat eu am copii dupa procesul verbal facut de mine si dupa mailul trimis directorului in care i-am anuntat ca mi-am luat 180 lei? ( ei au mai incercat si sa ma mute din functie ca femeie de servici numai ca sa ma constranga sa-mi dau demisia).
Cel mai recent răspuns: MLA , utilizator 19:46, 28 Iunie 2012
Mergeti linistita la acea cercetare disciplinara. Aveti dreptul sa aduceti toate argumentele in favoarea dvs. Nu mai semnati nici un stat de plata. Spuneti-le ca veti sesiza ITM-ul pentru neplata drepturilor salariale. nu uitati sa duceti adeverinta de la medicul de familie ca sunteti insarcinata (daca nu ati facut asta deja).
Fiti ferma pe pozitie si oricum nu au ce sa va faca.
Sa aveti la dvs si mail-ul trimis directorului, cererea pentru bani si orice alta dovada in favoarea dvs.
Pt ceea ce am scris mai sus ma pot da afara, sa faca sa-mi inceteze contractul de munca? Aceasta convocare este intre director, administratorul hotelului, contabila si sef de receptie. Eu chiar daca voi duce dovezi ca acei bani mi se ,restul care sunt la convocare sunt impotriva mea. Eu voi fi singura contra 4 persoane. Pt acest motiv ma pot da afara? (adeverinta medicala am dus-o de 3 sapt). Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea si sarcina ela_ralu2006 ela_ralu2006 Am si eu o problema. In ianuarie am avut evaluarea anuala la firma, la care in urma unei greseli am primit calificativul \"inferior asteptarilor\". Ulterior ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica 1) Cu cate zile inainte trebuie comunicata salariatului convocarea la cercetarae disciplinara? 2) Cercetrea disciplinara poate fi efectuata de o persoana care ... (vezi toată discuția)
Notificarea demisiei suciu_oli77 suciu_oli77 am lucrat la o fabrica cu contract individual de munca din 08.01.2013 cu 30 de zile proba de lucru ,iar pe data de 30.01.2013 i-am spus sefei ca nu ma pot ... (vezi toată discuția)