avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare imprumut

buna ziua, Numele meu este Alina si as dori sa stiu cum pot recupera banii imprumutati unei cunostinte.Acum aproximativ un an si jumatate eu si sotul meu am imprumutat o cunostinta cu 2000 de lire sterline, conditia fiind ca in vara anului trecut sa ne fie inapoiati banii.tin sa precizez ca noi suntem plecati in uk de cativa ani.cu ocazia vizitei in tara, in toamna am luat legatura cu respectiva cunostinta care subit nu avea posibilitatea de a ne inapoia nici un ban, cu toate ca la plecarea noastra din uk ne-a asigurat ca nu e nici o problema, ca ne asteapta sa ne returneze toti banii.
in primavara am fost iarasi in tara, si istoria s-a repetat(la plecarea de aici persoana avea banii, cand am ajuns in romania nu avea nici un leu). dupa multa munca de convingere am reusit sa primim aproximativ 230 de lire(dintr-un total de 2100), iar restul banilor nu se stie daca ii mai vedem.
avem hartiile doveditoare sumei transferate respectivei persoane si hartia transferului efectuat de el catre noi pt restituirea respectivei sume de cca 230£.
ce putem face sa ne recuperam banii?
Va trebui sa obtineti un titlu executoriu, apoi prin intermediul unui executor judecatoresc puteti sa puneti poprire pe bunurile acesteia pana la recuperarea sumei de bani imprumutate.

Mai concret, fara termeni juridici, trebuie sa va judecati cu persoana respectiva, sa deschideti o actiune in instanta in vederea obligarii acesteia la plata sumei datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati cu chitanta de mana si video a semnarii chitantei SimionVlad SimionVlad Salutare! As dori sa stiu daca se poate sa recuperez banii imprumutati varului meu pe timpul de lucru in Anglia. L-am imprumutat cu aproximativ 12000 de lire ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati dikutzz007 dikutzz007 buna seara, solicit o indrumare din partea dumneavoastra,am imprumutat pe un amic cu 200 de euro,trebuia sa ii inapoieze dupa 2 luni,in aprilie se fac 2 ... (vezi toată discuția)
Datorie MariaRt MariaRt Buna ziua, Am împrumutat anul trecut o suma de bani, ce trebuia sa o primesc in 2 luni. A trecut un an si nu s-a întâmplat nimic, Ba mai mult persoana in ... (vezi toată discuția)