avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani imprumutati cu chitanta de mana si video a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani imprumutati cu chitanta de mana si video a semnarii chitantei

Salutare! As dori sa stiu daca se poate sa recuperez banii imprumutati varului meu pe timpul de lucru in Anglia. L-am imprumutat cu aproximativ 12000 de lire sterline, iar asta inainte de brexit si de atunci valoare lirei a scazut cu peste 30%, a plecat intr-o seara din chiria unde stateam si a blocat toate caile de comunicare cu mine, am reusit sa aflu ca a fugit in Romania si ca lucreaza prin Brasov pe undeva, unde nu stiu sigur, dar adresa sa unde locuieste o stiu, in Covasna. Dupa un calcul amanuntit am dedus ca suma sa ridicat la aproximativ 15,000 +/-. Am un contract de mana semnat de amandoi, cu un martor ocular si inregistrare video in care semneaza cel de-al doilea contract, caci primul il furase si distruse. Acest detaliu se afla in cel de-al doilea contract. Suma pe contract este de 6000 si ceva de lire, plus cheltuieli pentru facturi, chirie, bilete de avion, transport, mancare. Inclusiv 2000 si ceva de lire dintr-un credit bancar in Anglia pe care inca nu am reusit sa il achit, ba chiar am contul suspendat deoarece ma lasat inglodat de datorii. Datoriile ma ajung la peste 5000 de lire. Va multumesc anticipat.
Buna seara,
In temeiul acelui act sub semnatura privata il puteti chema pe varul dumneavoastra in instanta in Romania. Instanta competenta este Judecatoria pe raza careia are domiciliul din C.I.
Va sfatuiesc sa va grabiti sa nu treaca 3 ani cand acea datorie s-ar prescrie.
Multumesc de raspuns, problema este ca nu pot veni in tara momentan, deoarece nu imi permit momentan. A trecut aproximativ un an, deci inca am speranta. Multumesc din nou. As dori sa stiu daca se poate rezolva cumva de la distanta? Sau daca este vreo agentie de recuperari care se ocupa cu asa ceva? Pot oferii toate documentele necesare. Multumesc din nou!
Adresati-va unui avocat ,eventual recomandat de cineva cunoscut pt a va reprezenta in instanta pt recuperarea sumelor respective.Cu societatile de recuperare este posibil sa aveti surprize neplacute.Succes.PS.Problema nu este daca castigati ci cum o sa puneti in executare hotararea,varul dvs are bunuri ce pot sa fie executate silit?/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut Alina_Dumy Alina_Dumy buna ziua, Numele meu este Alina si as dori sa stiu cum pot recupera banii imprumutati unei cunostinte.Acum aproximativ un an si jumatate eu si sotul meu am ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau contract de chirie? puiutz.puisor puiutz.puisor Fortata de imprejurari am inchiriat un apartament in stare foarte deplorabila prin agentie imobiliara (nestiind ca apartamentul este pus gaj la credit bancar), ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract imprumut camatari adrianfilip87 adrianfilip87 Buna ziua, Acum 2 ani am luat cu imprumut niste bani de la o persoana, cu dobanda. Problema e ca nu s-a stipulat dobanda in contractul notarial ci doar suma ... (vezi toată discuția)