avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul fara plata pentru crestere copil sanatos ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul fara plata pentru crestere copil sanatos pana la 3 ani

Buna ,

in momentul de fata ma aflu in concediul pentru crestere copil pana la 2 ani care expira pe 16 august 2012...intrebarea este daca pot solicita legal concediul fara plata inca 1 an ( pana la varsta de 3 ani a copilului )...mentionez ca lucrez intr-o institutie bugetara si daca da .....beneficiez si de medic de familie sau trebuie sa platesc personal la CAS ??...multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 4 Iulie 2012
1. Daca va acorda angajatorul acest CFP il puteti lua.

2. Problema este ca perioada respectiva nu va fi stagiu de cotizare le pensie, sanatate si somaj.

3. - Puteti sa va asigurati la sanatate incheind un contract de asigurare sociala cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
- Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (700 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
- In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia este de 39 lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contibutie cass pentru persoana fara venit CrisM81 CrisM81 Buna ziua, 1. As vrea sa stiu daca este posbil sa platesc contributia CAS in cazul in care nu mai sunt angajata de 5 luni de zile (am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare in sistemul public de pensii midi_26 midi_26 Buna ziua. Ma numesc Mihaela si am fost angajata cu contract de munca la o firma de pariuri timp de un an si jumatate si dupa aceea a intrat in insolventa. ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate fernet fernet As putea sa aflu cum pot sa fiu asigurat la sanatate , daca am fost somer cu indemnizatie pana in decembrie 2011, pe urma am lucrat cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)