avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar pe caz de boala

UN ANGAJAT PRIMESTE DECIZIE DE PENSIONARE PE CAZ DE BOALA REVIZUIBILA LA 1 AN. ANGAJATORUL POATE SA II PASTREZE POSTUL ? POATE PASTRA SI PERSOANA CARE A FOST ANGAJATA PE PERIOADA CONCEDIULUI MEDICAL AL PERSOANEI PENSIONATE? SAU POSTUL DEVINE VACANT SI SE BLOCHEAZA?
MENTIONAM CA ANGAJATORUL ESTE UN GRUP SCOLAR IAR POSTUL ESTE DE INGRIJITOR.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 11 Ianuarie 2009
Postul devine vacant.
Potrivit Legii nr.19/2000, persoanele pensionate cu gradul I si II de invaliditate nu pot cumula pensia cu salariul.
Pentru persoanele pensionate cu gradul III de invaliditate, avand in vedere prevederile OUG nr..230/2008, singura posibilitate este angajarea lor cu conventie de prestari servicii.
Postul nu se pastreaza . La data pensionarii inceteaza CIM si al persoanei pensionate si al persoanei care a fost angajata pe perioada determinata pe acest post . Daca postul este unic pe unitate , se poate ocupa , prin concurs, conform prevederilor OUG nr.230/2008 , altfel se blocheaza .
Intrucat activitatea principala a unitatii difera de cea a postului , se poate incheia Conventie civila , conform Codului Civil .
:offtopic:

O.U.G. nr. 230/2008 interzice cumulul pensiei cu salariul numai pensionarilor pentru limita de varsta!
Ma refer strict la modificarea adusa Legii nr. 19/2000!
Pensionarii pentru limită de vârstă pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent de nivelul veniturilor respective, cu excepţia celor obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială. În perioada încadrării pe funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială, plata pensiei pentru limită de vârstă se suspendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si contract de munca la primarie ContSters45980 ContSters45980 Va rog, daca stiie cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare: mama mea este angajata cu contract de munca la primarie pentru ingrijirea unei persoane ... (vezi toată discuția)
Salariu maxim pensionari angajati in domeniul privat Clitan Clitan Buna ziua, Pentru pensionarii angajati din domeniul privat exista limita de salariu? Stiu ca pentru pensionarii angajatii in institutiile publice castigul ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu cu pensie luciamanta luciamanta Aş dori să aflu dacă un salariat poate cumula pensia cu salariul, în condiţiile legislaţiei actuale. Un salariat care împlineşte limita de vârstă ... (vezi toată discuția)