avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce inregistrez in contabilitate?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce inregistrez in contabilitate?

Vand un soft pentru telefoane mobile prin intermediul unei firme terte (compania Google). Aceasta se ocupa cu tot ce inseamna vanzare produs: emite facturi electronice utilizatorilor, le "livreaza" produsul si incaseaza banii.

In fiecare luna, compania imi vireaza intr-un cont bancar toata suma incasata in urma vanzarilor din luna respectiva. Inainte sa-mi vireze banii, acestia retin un comision de 30%.

Mentionez ca eu am un PFA.

Nelamuririle mele sunt: Eu ce inregistrez in contabilitate si cum? Eu nu emit facturi, nu fac nimic. Doar pun produsul (softul) pe site-ul respectiv si astept sa primesc banii in contul bancar. Pot inregistra in contabilitate extrasul de cont de la banca? Daca da, atunci ce fac cu cei 30% pe care i-a retinut firma terta, acei bani nu apar in extras. Nu-i mai trec?

Eu am de asemenea acces la niste informatii online, pe siteul Google ... atat la un tabel cu informatii legate de utilizatorii care au achizitionat produsul (nume, adresa, email, data si ora achizitiei) cat si la un alt simplu tabel cu numarul total de unitati vandute, suma totala incasata (venit brut), si suma inainte de retragerea celor 30%. Pot trece asa ceva in contabilitate, sau ... ?

Va multumesc anticipat pentru ORICE informatie utila.

Cu respect,

Andrei

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea la pfa/ii nickylauda nickylauda Am cateva nelamuriri legate de evidenta contabila la PFA-ul meu. Unde gresesc va rog sa ma corectati sau sa veniti cu adaugari. Am cumparat Registrul de ... (vezi toată discuția)
Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)