avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal dupa 1 ora de la accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal dupa 1 ora de la accident

Am fost implicat intr-un accident auto intr-o intersectie, nu am vazut masina care venea, nu am acordat prioritate.Imediat a fost sesizat dispeceratul 112, iar in scurt timp a venit politia zonala.A fost constatat faptul ca nu sunt victime, iar in prezenta politiei ne-am inteles sa completam formularele pe cale amiabila,eu recunoscandu-mi vina.Politia nu a intocmit nici un fel de proces verbal, a plecat, locul a fost curatit, spunand sa ne rezolvam noi problema.Dupa o ora de la accident, o persoana aflata in cealalta masina a sunat prin 112 la ambulanta, spunand ca este victima unui accident rutier.Mentionez faptul ca acea persoana a fost preluata de la domiciliu (intre timp plecase acasa).Politia mi-a intocmit dupa 2 ore de la accident dosar penal, cu ora la care a fost sesizat dispeceratul 112 prima data.(cand am declarat accidentul).Mi s-au luat probe de sange dupa 3 ore, au fost efectuate si masuratori tot dupa 3 ore de la producerea accidentului.
Eu vreau sa contest faptul ca mi sa intocmit dosar penal.Am vreo sansa sa castig? Ce trebuie sa fac?Care sunt pasii?
Va multumesc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:36, 10 Iulie 2012
La acest moment va trebui sa va faceti apararile corespunzatoare pentru a se dispune incetarea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire penala sau daca s-a ajuns la instanta achitarea. Exista insa si posibilitatea ca efectele unei lovituri din timpul accidentului sa fi aparut mai tarziu .... asta o sa vedeti probabil in certificatul medical sau alte acte medicale ale victimei.
Persoana care a sunat la 112 dupa o ora dupa producerea accidentului a scos certificat medico-legal cu numarul de zile de ingrijire medicale acordate de medicul legist. Acesta este singurul act care determina incadrarea juridica a faptei.
Solicitati ca echipajul de politie care s-a deplasat la locul accidentului la prima solicitare la 112 sa depuna in dosar un raport detailat asupra celor constatate cu prilejul deplasarii la fata locului si din care sa rezulte ca nu au existat victime.
Problema are aspect de santaj pentru a obtine de la dvs. o suma nerezonabila de bani pentru a nu depune plangere penala.
Din cate cunosc eu pana in momentul de fata, victima ajunsa la spital a fost externata in aceeasi zi.Normal ar trebui ca totul sa fie in ordine.Pai daca dupa 2 luni constata ca apar ceva probleme ,de ce mi se imputa mie?De unde stiu eu ca nu a suferit alt accident?
Daca depune plangere se face pe civil sau penal/?
va multumesc pt raspuns.
Trebuie sa ne spuneti ce acuzatie vi se aduce. In al doilea rand persoana care a anuntat ambulanta de cate zile de ingrijiri medicale a avut nevoie? Cred ca se poate folosi ca proba ordinea efectuarii apelurilor primite de 112 pentru a demonstra intervalul scurs de timp daca desfasuratorul acestor apeluri constituie informatie publica.

Anexa la Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 376/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind prelevarea probelor biologice in vederea stabilirii intoxicatiei etilice... contine la art. 6 lit. d) urmatoarele: "prima prelevare se efectueaza de regula intr-un interval de timp de 30 de minute de la producerea evenimentului care a determinat solicitarea prelevarii de sange". De subliniat ca legiutorul a folosit sintagma "de regula" nefiind vorba de o formulare imperativa, nefiind o obligatie.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
zaganescu, utilizator
vvaassiillee a scris:

.Normal ar trebui ca totul sa fie in ordine.Pai daca dupa 2 luni constata ca apar ceva probleme ,de ce mi se imputa mie?De unde stiu eu ca nu a suferit alt accident?
Daca depune plangere se face pe civil sau penal/?



Trebuie să se stabilească legătura de cauzalitate dintre fapă-accidentul rutier şi rezultat-rănirea , vătămarea victimei. dacă nu se constată această legătură, cum spuneţi dvs., că poate a suferit alt accident, atunci nu puteţi fi tras la răspundere pentru această faptă.
Aceasta este treaba organelor judicare, să efectueze cercetări , să dispună expertize , etc.
Cauzele penale pot avea şi o latură civilă, dacă persoana vătămată se constituie parte civilă pentru a obţine despăgubiri.

Alte discuții în legătură

Tentativa de musamalizare accident auto cu victima GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna ziua, Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime ITD ITD buna ziua, va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni: 1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)