avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract de asociere licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract de asociere licitatie

Buna ziua.

Intr-un model de contract de asocierea intre doi agenti economici, pentru participarea la o licitatie, sunt necesar a fi completate activitatile contractuale ce se vor realiza in comun.

Poate are cineva completat un model. Ce activitati s-ar putea realiza in comun in cadrul unei licitatii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 18:42, 6 August 2012
din pct. meju de vedere da, trebuie iar in practica se si solicita asa ceva. justificarea ar consta in faptul ca doar asa poti stabili daca anumite autorizari impuse prin documentatia de atribuire trebuie prezentate de unul sau mai multi asociati. de ex. daca in contract sunt prevazute atat constructii de drumuri cat si lucrari la instalatiile electrice, pt. aceste din urma lucrari este nevoie de o atestare speciala. activitatile trebuie precizate in acordul de asociere pt ca acest act are putere de constrangere.
activitatile desfasurate in comun banuiesc ca se refera la ce activitati va desfasura fiecare asociat in parte iar prin cumul se va atinge activitatile totale ce fac obiectul procedurii. unu face drumul cutare iar celalalt rigolele, unul 50 km de autostrada ier restul celalalt.

[Rugaminte moderator: timp de 30 de minute dupa ce publicati mesajul, aveti posibilitatea sa il completati / corectati folosind butonul ''Editeaza''. Regulamentul recomanda evitarea mesajelor consecutive daca sunteti in timpul de editare. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
Ares-3, moderator
completare. activitatile desfasurate in comun banuiesc ca se refera la ce activitati va desfasura fiecare asociat in parte iar prin cumul se va atinge activitatile totale ce fac obiectul procedurii. unu face drumul cutare iar celalalt rigolele, unul 50 km de autostrada ier restul celalalt.
Spuneti-mi va rog cum poate una din firme sa renunte la un acord de asociere. Ce fel de document trebuie intocmit?

Multumesc,
Marius Ionescu
se va incheia un act aditional. depinde si de clauzele acordului. in principiu modificarea se poate face prin acordul partilor.
Vrei sa spui act aditional cu autoritatea contractanta (care-i institutie publica)?
Intrebarea mea se refera la situatia dintre cele 2 firme intre care exista acordul de asociere, scuze ca nu m-am exprimat limpede. In acord exista o clauza care spune "incetarea asociatiei in cazul denuntarii unilaterale a unui asociat a contractului de asociere".
Aici nu mi-e clar in ce fel se face denuntarea asta.

Multumesc de raspuns.

Alte discuții în legătură

Licitatie - probleme in cadrul asocierii mirceacelescu mirceacelescu Daca o licitatie este castigata de o asociere de doi ofertanti legati prin contract de asociere unul fiind leder de asociatie si celalalt nu primeste comenzi ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice contex contex M-ar interesa daca exista vreo posibilitate de incheiere prin notariat a unui acord de sustinere de catre o societate cu o cifra mare de afaceri a unui imm ... (vezi toată discuția)
Speta achizitie publica - derulare contract prestator asociere mihaela_faxmedia mihaela_faxmedia Buna ziua, Va supun atentiei o procedura de achizitie cu mai multe puncte nevralgice spun eu, as vrea sa vad si parerea dumneavoastra: In primul rand ... (vezi toată discuția)