avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

buna ziua,
am avut un contract de credit cu o banca, in urma caruia am primit un card cu o suma. am folosit toata suma si deoarece o vreme nu am achitat ratele, mi s-a transmis la locul de munca un proces-verbal al unui executor judecatoresc, si o notificare de la banca in care se specifica faptul ca acel executor judecatoresc va continua procedura de executare conform legii si ca, citez - "sumele datorate de dvs. in cuantum de ....... vor fi actualizate cu dobanzi si penalitati". intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. faptul ca s-a transmis dosarul de executare la executorul judecatoresc inseamna ca trebuie infiintata poprirea sau este nevoie de alte acte?
2. la data infiintarii popririi nu ar trebui stabilita o suma exacta ce urmeaza a fi supusa popririi, sau este legal si normal ca banca sa-mi calculeze in continuare penalitati si dobanzi chiar daca lunar se va opri din salariu o anumita suma?
si inca ceva, care este cuantumul sumei ce poate fi oprita din salariu (fiind singurul venit) conform legii?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 12:17, 12 Iulie 2012
Daca banca a anuntat ca executorul judecatoresc va demara procedura de executare silita ,pe cale de consecinta executorul va solicita instantei de judecata incuviintarea executarii silite in baza titlului executoriu
Retinerile din salariu pot fi puse in cuantum de 1/3 din salariu
In completarea celor de mai sus, arat faptul ca acel contract de credit pe care il pomeniti, a fost declarat de banca exigibil-scadent anticipat, dar isi produce in continuare efecte in sensul ca dobanzile si penalitatile calculate la debitul principal curg pana la data achitarii efective!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silita feriha feriha buna ziua, am si eu o problema legata de executarea silita. Am avut in contract de credit cu o banca in franci, nu am mai putut plati ratele in intregime, iar ... (vezi toată discuția)
Urgent executare silita! posibil abuz? adriana79 adriana79 Buna seara, Am o intrebare si va rog sa ma ajutati. Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a ... (vezi toată discuția)