avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent executare silita! posibil abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

urgent executare silita! posibil abuz?

Buna seara,
Am o intrebare si va rog sa ma ajutati.
Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a fost inaintat dosarul la executor, creditul fiind declarat exigibil anticipat, in valoare de 40000 lei plus dobanzi si penalitati de 5000 lei. mentionez ca rata era de 1600 lei (din care 750 lei credit si 850 lei donada).
Am mers la sfarsitul lui mai sa le platesc toata suma, si surpriza.
In ciuada faptului ca creditul a fost declarat exigibil anticipat, ei imi pun in continuare din februarie pana acum acea dobanda de 850 lei lunar, adica 5luniX850 lei=4250 lei, plus penalitati,motivand ca pana la executare ratele merg in continuare.
Acest lucru nu este prevezut in contract.
Practic acum am 40000 lei (creditul exigibil anticipat), 5000 lei dobanzi si penalitati + acum 4250 aceste dobanzi la rate care merg in continuare??
Cum e posibil sa se intample asa ceva?
daca nu e prevazut in contract?
Ce art din codul civil reglementeaza asta??
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Din moment ce au declarat exigibila creanta nu mai au dece sa calculeze dobanda ca si cum ati avea un contract in derulare. Au voie sa calculeze dobanda legala -20% in conf cu Cod civil si art 43 c. comercial dar dobanda legala este destul de mica si se calculeaza de la dobanda de referinta a BNR , prin urmare este o suma mica lunar nici decum 850 de ron pe luna

1 Adresa urgenta catre ei cu conf de primire prin care cereti sa vi se explice in detaliu suma precum si modul de calcul al debitului si al dobanzii solicitate, totodata solicitati temeiul de drept prin care un contract reziliat de catre ei isi produce inca efectele ca si cum ar mai fi in vigoare

2 daca raspunsul nu vine in maxim 30 zile sau in el sunt trecute cine stie ce balarii nerelevante , va prezentati urgent cu raspunsul ( sau dovada de la posta ) la OPC , depuneti reclamatie pentru abuzuri si atasati o copie dupa actele de credit precum si dupa orice acte aveti la dvs. relevante la problema creditului

in functie de raspunsul de la OPC puteti lua mai multe decizii destul de greu de anticipat acum

cu stima
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
Am deja o adresa din partea lor in care pretind aceste sume si voi merge la OPC
Executorul mi-a spus sa le fac plangere penala, a citit si el actele si a zis ca nu a vazut asa ceva.
Pot face o contestatie la executare pentru clarificarea debitului?Ei in continuare pretind sume de bani. Daca da, cum se procedeaza?
Pentru contestatia la executare apelati la un avocat ! nu o faceti singura ca veti incalca codul de procedura civila si sigur se respinge pe exceptii !

plangerea penala nu prea ii vad rostul se va da pe art 10 cod de procedura penala NUP

Daca aveti un raspuns cu atat mai bine maine dimineata strangeti-va actele si fuguta la OPC fara avocat de data asta ca va face o impresie mai buna ,
NU UITATI LA OPC LUATI NUMAR DE INREGISTRAE A PLANGERII !!!!

sper ca se intelege dece am subliniat si scris cu "caps lock"
Faptul ca intregul credit a fost declarat scadent anticipat nu presupune si incetarea obligatiilor de plata, inclusiv obligatia de plata a dobanzii. Dimpotriva, in acest caz se plateste si dobanda penalizatoare.
Ceea ce spune preopinentul meu este o ineptie. Dobanda legala se aplica in contractele de imprumut civile, nu intr-un contract de credit bancar.
Va sfatuiesc sa mergeti la ANPC, va vor confirma ceea ce v-am spus si eu.
Faptul ca nu ati platit nu are cum sa va elibereze de obligatia de plata a dobanzii.
o ineptie ?!?!?!?!? hm tot ce se poate ! Dar am o intrebare pentru dvs : In baza a carui contract de credit bancar calculeaza dobanda bancara ?! In baza contractului reziliat si declarat scadent anticipat !?

Felicitarile mele =D> sunteti total pe langa subiect ! Nu aveti nici cele mai vagi ideii despre contractele bancare cum si in ce mod se declara un credit exigibil si cu atat mai mult nu stiti efectele scadentarii unui credit.

Si pt informarea dvs asa in mod general in cazul in care un credit bancar este declarat scadent , creanta rezultata va fi supusa dobanzi legale pentru ca acel creditor sa nu piarda prin devalorizarea sumei tocmai ca nu mai are voie sa calculeze dobanda din contract .

Alte discuții în legătură

Notificare de declarare scadenta credit ContSters277537 ContSters277537 Aveti idee, va rog, lipsa notificarii catre debitor de declarare scadenta a unui credit bancar ce poate atrage din punct de vedere legal? Daca acel credit a ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)