avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... REINCADRARE
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

REINCADRARE

Am fost destituit din administratia publica locala cu ocazia disponibilizarilor , din motive care nu au avut la baza criteriile stabilite de lege.
Am actionat institutia in instanta si conform copiei dispozitivului sentintei civile , obliga paratii la reincadrarea in functia publica si plata salariilor indexate , majorate etc...
Am depus in acest sens o adresa , am primit un raspuns pe doua randuri cu concluzia ca sentinta civila a Tribunalului nu este executorie.Am afla ca in conformitate cu Codul Muncii , art.274 " Hotararile pronuntate pe fond sunt definitive si executorii de drept"
Ma poate ajuta cineva sa inteleg cine are dreptate , este rea vointa ... etc?
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 17:38, 12 Iulie 2012
Aveti dreptate, cf art 274 " Hotararile pronuntate pe fond sunt definitive si executorii de drept". Daca nu vor sa se conformeze hotararii judecatoresti ii puteti obliga dvs. in sensul ca luati legatura cu un executor si cereti punerea in executare a hotararii pentru obligatia de a face.
pot sa fac plangere penala semnatarilor (semnatarului) pentru abuz in serviciu?
Puteti sa incercati insa nu cred ca se va ajunge la urmarire penala. Va trebui sa demonstrati ca in exercitarea atributiilor de serviciu cu stiinta nu a indeplinit un act urmarea fiind vatamarea intereselor dvs. legale. Dar cel putin ii speriati putin si data viitoare o alta pers aflata in aceeasi situatie ca a dvs nu va avea de suferit.
Fiind secretar al primariei deci jurist , trag concluzia "ca in exercitarea atributiilor de serviciu cu stiinta nu a indeplinit un act" respectiv hotararea definitiva si executorie a instantei
Raspunsul semnat de catre secretar si primar , repet pe 2 randuri continea concluzia ca sentinta nu este executorie.Sa inteleg ca un jurist nu cunoaste sau nu vrea sa cunoasca legislatia in vigoare.
Va multumesc
O sa va tin la curent
O zi buna
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
stiuculita, utilizator
hotararile judecatoresti, daca sunt irevocabile si definitive, trebuiesc puse in aplicare intocmai.
pe de alta parte, daca sunteti functionar public, nu dispozitiile Codului muncii vi se aplica, ci ale Legii nr.188/1999 r2.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
ContSters233010, utilizator

Alte discuții în legătură

Reincadrare stiuculita stiuculita Am fost destituit din administratia publica locala cu ocazia disponibilizarilor , din motive care nu au avut la baza criteriile stabilite de lege. Am actionat ... (vezi toată discuția)
Reducere personal - reorganizare activitate prin reducerea postului, art.99 lit.b) legea 188/1999 alinus1128 alinus1128 Buna ziua, Solicit ajutor va rog in urmatoarea problema: In curand dl primar va trimite in somaj mai multi functionari publici, conform art.99 lit b) ... (vezi toată discuția)
Post vacant director m.geta m.geta Buna ziua Sunt intr-o mare dilema. Directorul institutiei a fost destituit din functia publica. Postul sau este vacant. O sa fie scos la concurs si ocupat de ... (vezi toată discuția)