avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasi in obtinerea unui titlu de proprietate asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasi in obtinerea unui titlu de proprietate asupra unui teren

Ma intereseaza care sunt pasii in obtinerea unui titlu de proprietate pentru o suprafata de teren pe care e construita o casa.
Situatia este urmatoarea: un barbat impreuna cu mama acestuia au in urma mortii tatalui barbatului un cate un certificat de mostenitor cu cate o jumatate dintr-o suprafata de pamant. ma intereseaza care sunt pasii de urmat in obtinerea unui titlu de proprietate de catre barbat doar pentru intreaga suprafata de pamant, adica mama sa cedeze cumva fiului ei partea de teren si barbatul sa obtina titlul de proprietate pe numele lui doar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2009
madalinbm, utilizator
Cel mai recent răspuns: madalinbm , utilizator 18:31, 14 Ianuarie 2009
Certificatul de mostenitor este eliberat in baza unor documente detinute de primaria unde a avut ultimul domiciliu defunctul.
La baza eliberarii certificatului de mostenitor au stat anumite documente care fac referire la suprafata de teren entionata in certificatul de mostenitor.
1. Identificarea documentelor care pot fi : Hotarare de Validare , proces - verbal de punere in posesie , act de dota sau act de vanzare cumparare .
2. Solicitarea unei copii xerox al Registrului Agricol , a anexei in care apare suprafata de teren a defunctului , la primaria unde se afla terenul .
In functie de actele pe care le gasiti se poate vedea daca este posibila eliberarea unui Titlu de Propietate , conform Legilor fondului funciar .
Daca certificatul de mostenitor este eliberat dupa anul 1991 si exista si iesirea din indiviziune acesta tine loc de act.
In acest caz mama baiatului poate sa vanda partea sa de teren. Succes
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament si titlu de proprietate valiflo valiflo Buna ziua, Sunt convins ca problema pe care o s-o aduc in discutie s-a mai dezbatut, dar sincer, nu m-am lamurit in privinta unor documente. Pe scurt: sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire - rog lamuriri ramiha ramiha Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat acum 3 ani. Avea de recuperat o suprafata de teren de la primaria ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)