avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale delegatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

delegatie

detin o societate comerciala (SRL) la care sant unic asociat si administrator.
pentru deplasari in tara doresc sa aflu care este cuantumul care se poate deconta pentru o zi si daca acest cuantum pot sa-l stabilesc eu in calitate de administrator .
deasemenea as dori sa aflu pentru deplasari in strainatate care este cuantumul si daca sant necesare si alte documente justificative in afara de delegatia semnata si stampilata de partenerul strain?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:00, 16 Iulie 2012
Pentru institutiile publice se aplica prevederile hg 1860 din 2006.Diurna pentru tara o puteti stabili dumneavoastra. Pentru strainatate diurna se stabileste conform HG 518 din 2003
Baza legala cu privire la cuantumul diurnei este H.G. nr. 518 din 1995. Puteti sa va stabiliti orice cuantum pentru diurna, insa deductibila este diurna acordata in cuantum de 2,5 x diurna legala, adica 2,5 x 13 lei / zi = 32,5 lei.
In cuprinsul H.G. nr. 518 din 1995 gasiti cuantumul diurnelor legale acordate pentru fiecare stat. Ca si documente justificative este buna delegatie, invitatie, orice documente care atesta ca deplasarea s-a efectuat in scopul desfasurarii activitatii economice a societatii.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna legala ContSters170028 ContSters170028 Care este valoarea diurnei legale, pentru deplasari interne? Stiti cumva si legea in care gasesc? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Plata diurne marianams70 marianams70 Buna seara, Vreau sa va intreb daca in CIM este stipulat locul de munca este in depozit si pe teren patronul este obligat si la plata unei ... (vezi toată discuția)