avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasapoarte - timp de obtinere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasapoarte - timp de obtinere

stie cineva taxe pasaport si termene iulie 2012 care mai sunt va multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:15, 17 Iulie 2012
- paşapoarte simple electronice=244,00 lei* (costul paşaportului) + 32,00 lei* (taxă consulară);

- paşapoarte simple temporare = 84,00 lei* (costul paşaportului) + 32,00 lei* (taxă consulară) + 100* lei (tarif suplimentar).

Paşaportul simplu electronic se eliberează în termen de 10 de zile lucrătoare.

Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni si se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare, în următoarele situaţii:

1. pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;
2. în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state în care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
3. când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar filele au fost epuizate;
4. când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească urgent în străinătate;
5. când minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pt.obţinerea acordului celuilalt părinte;

.
Pentru pasaportul biometric valabil 3 ani taxele sunt 278 lei (taxa consulara + taxa emitere pasaport) si il obtineti in aprox. 14 zile lucratoare, iar pentru un pasaport temporar valabil 1 an si emis in regim de urgenta (in aceeasi zi in care depuneti actele) taxele sunt 214 lei.

Actele de care aveti nevoie sunt:
- cartea de identitate
- taxele de emitere a pasaportului, platite la CEC Bank
- pasaportul vechi (daca e cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport in regim de urgenta ankathebest ankathebest Buna seara , In cat timp se poate elibera un pasaport la urgenta pt un minor si cat costa? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pasaport stroe ana maria stroe ana maria Buna ziua ,as dori sa fac un pasaport la urgenta pentru copil in cat timp se elibereaza si cat costa?va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Plecarea in strainatate a minorilor numai cu un parinte !!! Izabella_Bianca Izabella_Bianca Buna ziua !! Am si eu o intrebare la dvs. In caz ca sotia este in Spania ce acte ar trebui pentru a merge cu 3 copii ( 2 minori 16 si 10 ani si 1 major ) in ... (vezi toată discuția)