avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport

Buna ziua ,as dori sa fac un pasaport la urgenta pentru copil in cat timp se elibereaza si cat costa?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:33, 8 Octombrie 2010
paşapoarte simple electronice=244,00 lei* (costul paşaportului) + 32,00 lei* (taxă consulară);

- paşapoarte simple temporare = 84,00 lei* (costul paşaportului) + 32,00 lei* (taxă consulară) + 100* lei (tarif suplimentar).

Paşaportul simplu electronic se eliberează în termen de 10 de zile lucrătoare. Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.

Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni si se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare, în următoarele situaţii:

1.
pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;
2.
în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state în care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
3.
când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar filele au fost epuizate;
4.
când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească urgent în străinătate;
5.
când minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pt.obţinerea acordului celuilalt părinte;

Pentru eliberarea pasaportului simplu temporar in oricare din situatiile mentionate mai sus se percepe tariful suplimentar de 100 lei prevazut de Legea nr.248/2005.

CERERILE DE ELIBERARE A PAªAPOARTELOR SIMPLE ELECTRONICE ªI A PAªAPOARTELOR SIMPLE TEMPORARE SE DEPUN ªI SE TIPÃRESC AUTOMAT ÎN MOMENTUL DEPUNERII DOCUMENTELOR LA GHIªEU

SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR PENTRU ELIBERAREA ªI EVIDENŢA PAªAPOARTELOR SIMPLE BUCUREªTI

ADRESA INSTITUŢIE:

STR. NICOLAE IORGA NR.29,
SECTOR 1, BUCUREªTI
TEL: 021-2129626
pagina web: www.prefecturabucuresti.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasapoarte - timp de obtinere alexutu999 alexutu999 stie cineva taxe pasaport si termene iulie 2012 care mai sunt va multumesc astept raspuns (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta ankathebest ankathebest Buna seara , In cat timp se poate elibera un pasaport la urgenta pt un minor si cat costa? Va multumesc (vezi toată discuția)
Plecarea in strainatate a minorilor numai cu un parinte !!! Izabella_Bianca Izabella_Bianca Buna ziua !! Am si eu o intrebare la dvs. In caz ca sotia este in Spania ce acte ar trebui pentru a merge cu 3 copii ( 2 minori 16 si 10 ani si 1 major ) in ... (vezi toată discuția)