avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda I.S.C.T.R.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda I.S.C.T.R.

Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ''operatiuni de transport rutier marfa'' iar operatorul de transport nu a transmis pe site-ul A.R.R. modificarea privind situatia conducatorului auto.
Conform HG 69/2012 (in baza caruia s-a dat amenda) transportul unei remorci este considerat ''transport rutier marfa''?
Soferul a fost oprit in data de 07.03.2012, p/v a fost intocmit in 02.07.2012 si fratele meu l-a primit acum la firma (au trecut 5 luni), se poate lega de acest lucru pentru a face o contestatie?multumesc.
Cel mai recent răspuns: MariaD123 , utilizator 10:58, 18 Aprilie 2022
amenda se aplica in termen de 6 luni de zile de la constatarea contraventiei si se comunica in 30 de zile.
ambele termene sunt respectate.
Multumesc mult pt. raspuns iar referitor la problema cu ''operatiunea de transport rutier marfa'' faptul ca aducea o remorca goala pe care atunci o achizitionase este considerat transport rutier marfa sau poate fi un motiv de contestatie in instanta a p/v de contraventie?
Sunt multe elemente ce pot sta la baza contestarii procesului verbal, in general ISCTR fac grave erori in elaborarea procesului verbal, pentru a discuta in concret trebuie vazut expres maniera de intocmire a pv dar si temeiul legal pentru care a fost emis acesta, doar mentionarea HG nu e suficient ci exact temeiul legal pretins sa fi fost incalcat.
Referitor HG69/2012, si firma la care sunt administrator a luat aceeasi amenda. Controlul in trafic efectuat in data de 16.03.2012, PV intocmit in 09.07.2012 si primit in 27.07.2012.
Amenda este conform HG69/2012 art.5 pct 18, nerespectarea obligatiei de a transmite pe siteul ARR modificarile privind situatia soferilor angajati in termen de cel mult 15 zile de la data aparitiei modificarii.
Societatea este infiintata in 2008 iar soferul este angajat in prima luna de la infiintare, este primul angajat al societatii avand contractul de munca declarat la ITM. Ce modificare sa transmit eu la ARR daca din momentul infiintarii societatii si pana in ziua de astazi eu nu am dat afara si nu am angajat pe nimeni?!?!
Va rog daca poate cineva sa-mi raspunda la intrebare..
Multumesc
depuneti contestatie in 15 zile de la primirea pv.

Alte discuții în legătură

Aplicarea placutelor (dimensiuni si mase) pe camioane eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am luat amenda pentru nerespectarea obligatiei de a asigura echiparea autovehiculului cu placute din care sa rezulte dimensiunile si masele maxime ... (vezi toată discuția)
Firma de transport marfa inregistrata in romania- administratorul firmei trebuie sa se angajeze ca sofer ioanaboboc ioanaboboc Buna ziua, fratele meu a deschis o firma de transport marfa .el va face transport marfa pe strainatate. Firma este inregistrata in Romania, si el este ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa avizului de insotire a marfii robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Firma noastra a primit prin posta un proces verbal de contraventie de la ARR, prin care am fost sanctionati cu amenda pentru ca soferul nu ar fi ... (vezi toată discuția)