avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... despre controlul financiar preventiv
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

despre controlul financiar preventiv

buna seara
as dori o lamurire
Sunt referent intr-o primarie unde lucrez de 30 ani, persoana care a fost inputernicita cu viza CFP va iesi la pensie .Intrebarea mea este, daca pot exercita eu viza de CFP (binenteles prin dispozitia primarului) avind in vedere ca sunt cumnata cu primarul .
Va multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
saraniculai, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:43, 20 Iulie 2012
Va referiti la situatiile in care dvs si cumnatul dvs va puteti afla in conflict de interese ?
Dvs si primarul sunteti rude de gradul II, deci nu exista un conflict de interese.

Situaţiile in care un functionar public( dvs) se afla in conflict de interese sunt specificate in
Legea 161/2003,articolul 79. Aceste situatii apar atunci cand:
-- este chemat sa rezolve cereri, sa ia decizii sau sa participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relatii cu caracter patrimonial;
-- participa in cadrul aceleiasi comisii, constituite conform legii, cu functionari publici care au calitatea de sot sau ruda de gradul I;
-- interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice.

Conform articolului 76, (1) din Legea 161/2003, primarii si viceprimarii sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie daca aduce vreun folos material pentru:
-- propria persoana
-- pentru soţ/sotie
-- rudele sale de gradul I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarii publici si problemele lor juridice bratu nicolae bratu nicolae Sunt functionar public la o primarie de comuna referent-casier,colectare impozire si taxe, ridicari numerar trezorerie.Seful adica primarul ma obliga printro ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public rodica_rodi rodica_rodi Buna ziua. Este situatie de incompatibilitate a functionarului public angajat intr-o primarie,daca sotul acestui functionar este administrator si asociat la ... (vezi toată discuția)
Legatura de prietenie intre politist si faptuitor Samulea Samulea Buna seara! Este normal ca in urma unei plangeri penale pentru marturie mincinoasa cel impotriva caruia am facut plangerea sa fie anchetat de catre o ... (vezi toată discuția)