avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionarii publici si problemele lor juridice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionarii publici si problemele lor juridice

Sunt functionar public la o primarie de comuna referent-casier,colectare impozire si taxe, ridicari numerar trezorerie.Seful adica primarul ma obliga printro dispozitie sa preiau gestiunea si inventarul institutiei.Intrebarea mea este?Pot fi si casier si gestionar cu acelasi salariu?Nu sunt incompatibil cu sotia mea care este contabila la aceeasi primarie , se ocupa de inventariere si pune viza de CFP.:sorry:
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:38, 5 Februarie 2010
Parerea mea este ca da...sunteti incompatibil.
Legea nr.`161/2003
"ART. 79
(1) Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
a) este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial;
b) participă în cadrul aceleiaşi comisii, constituite conform legii, cu funcţionari publici care au calitatea de soţ sau rudă de gradul I;
c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice.
(2) În cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparţialitate a funcţiei publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoştinţă.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1), conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic căruia îi este subordonat direct funcţionarul public în cauză, va desemna un alt funcţionar public, care are aceeaşi pregătire şi nivel de experienţă.
(4) Încălcarea dispoziţiilor alin. (2) poate atrage, după caz, răspunderea disciplinară, administrativă, civilă ori penală, potrivit legii." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate; conflict de interese GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN Buna ZIua, Sunt functionar public si m-ar interesa noutatile cu privire la legea 188/1999 deoarece as vrea sa-mi accesez niste fonduri europene pt. ... (vezi toată discuția)
Conflict interese responsabil contract membru comisie receptie lucrari wazz wazz Buna ziua ! Avem urmatorul caz: X este responsabil de contract lucrari. La sfarsitul lucrarilor X este trecut in comisia de receptie a calitatii lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese sau nu? scopada2007 scopada2007 Dacă lucrez ca funcționar public(funcție publică de execuție) într-o instituție publică pot fi și președinte de ... (vezi toată discuția)