avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!!

buna ziua.am o problem ,in 2005 am incetat sa mai lucrez la sc. comprel sa.,am plecat s-a muncesc in afra avand 2 copii in scoala si singura nu ma descurcam cu banii!cand am plecat nu mi-am luat cartea de munca ,dupa 3 ani knd m-am intors firm adaduse faliment,iar cartile de munca erau in arhiha si nu se putea umbla pentru ca nu avea nimeni cheia!dupa un an m-am intors si mi sa zis ca, cartile de munca care au mai ramas au fost date unei firme de recuperatori,ceva de genu,din bacau,sa sun acolo si sa intreb!am sunat la acea firma atunci si mi sa zis ca ua niste carti de munca dar nu stiu sigur daca de la acea societate pt ca sunt inchise intr-o camera un fel de arhiva si sa incerc peste cateva luni!am sunat si au confirmat ca sunt acolo ,bine nu mi sa spus dak cartea mea e acolo,si ca trebuie sa se judece in istanta nu mai stiu cu cine si dak castiga le trimit la itm bacau!an asta am luat iar legatura cu ei in mai,au spus ca asteapta rasp sa vd daca au castigat si daca da le vor trimit toate la itm bacu!au zis sa revin peste 2 luni cu un rasp.azi am sunat la aceea firm ainstant expert bacau si au zis ca au trimis toate catrile de munca care le-au avut la itm bacau,sa sun si sa intreb.binenteles ca asta am si facut!am sunat ,am intrbat,si nimic,nu e nicio carte de munca cu numele meu !le-am explicat ca acea firma mi-a zis k au trimis cartile de munca aici,iar ei au zis k nu au primit nicio carte de munca de la aceea firma!nu stiu ce sa mai fc unde sa ma duc sa imi gasesc cartea de munca pt ca imi trbuie pt pensie am 35 de ani lucrati!sunt diperata va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 17 Februarie 2023
In principiu daca cartea de munca nu se mai gaseste aveti solutia sa recurgeti la arhiva fiecarui loc de munca unde ati lucrat si sa solicitati o adeverinta. In acest fel puteti sa dovediti ca ati fost angajat cu carte de munca. S-au mai pierdut carti de munca. Depuneti o cerere la ITM bacau cu numele si prenumele, adresa, anul nasterii, CNP si trebuie sa va raspunda.
pai si cu acea adeverinta pot sa imi bag dosarul de pensie?cum trebuie sa procedez?astept msg.va multumesc
In lipsa carnetului de munca, dovada vechimii in munca se face cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori .. dupa 01.04.2001 stagiul de cotizare la pensie poate fi verificat prin solicitarea eliberarii unui certificat de stgaiu de cotizare de la Casa de Pensii.
dar aganjatorul nu mai e firma a dat faliment in 2007 si nu mai este nimic la acea firma sunt ruine!
Atunci puteti solicita ITM-ului eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata la acel angajator.

Alte discuții în legătură

Ce demersuri sa fac daca am pierdut cartea de muncă și firma nu-mi da adeverința pe ani care i-am lucrat? Anicuta33 Anicuta33 Tatăl meu a pierdut cartea de muncă. Firma unde a lucrat nu vrea sa-i elibereze adeverința in ani care a lucrat 1976-1989 pe motiv că nu este valabilă ... (vezi toată discuția)
Nu mai am carte de munca Laura chifane Laura chifane Am 65de ani si sint din bacau dar acum stau in bucuresti am pierdut cartea de munca vreau sa ma pensionez si nu am cartea de munca am lucrat mai mult in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sotul meu a lucrat in anul 2007 la o firma de transport ... ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,sotul meu a lucrat in anul 2007 la o firma de transport cu sediul in bucuresti.din motive economice am plecat in strainatate.intre timp firma la care ... (vezi toată discuția)