avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii:
-la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez la o societate privata)?
-daca imi depun cerer de concediu fara plata de exemplu din 01.08.2012 pana in 01.09.2012 sunt 31 de zile de CFP, adica se iau in considerare si zilele de sambata si duminica, sau suntt doar 23 de zile de CFP (zile lucratoare)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 25 Iulie 2012
Art.153 (2) C.mun. prevede ca, durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern
Asadar, verificati in aceste documente care este durata maxima a CFP-ului. In caz contrar, durata se poate stabili de comun acord intre angajator si salariat.

CFP se calculeaza in zile calendaristice ...
mai am o intrebare legat de aceasta situatie:
-daca imi iau concediu fara plata de exemplu 2 luni consecutiv, imi afecteaza acest lucru in vre-un anume fel contractul de munca? adica se suspenda pe aceasta perioada?
-cotizatiile mele se platesc pentru aceasta perioada de catre angajator?
--pentru aceasta perioada trebuie sa imi platesc eu cas-ul?
Pe durata CFP , c.i.m. poate fi suspendat ... CFP nu constituie vechime in munca, stagiu de cotizare la somaj , pensie , iar salariatul nu este asigurat la sanatate.
freeelis a scris:

Pe durata CFP , c.i.m. poate fi suspendat ... CFP nu constituie vechime in munca, stagiu de cotizare la somaj , pensie , iar salariatul nu este asigurat la sanatate.


Mai este in vigoare legea potrivit careia In cazul incetarii CIM, a suspendarii, esti asigurat inca 90 de zile de la ultima cotizare?

daca de exemplu un salariat lucreaza la o societate 10 luni, dupa care merge in CFP 2 luni (perioada in care CIM nu se suspenda), si ulterior societatea ii desfiinteaza postul....mai poate beneficia de somaj?

Alte discuții în legătură

Drept de somaj adimicu adimicu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj; in perioada de 24 de luni anterioara depunerii cererii de somaj, am avut 16 luni cim suspendat ametist08 ametist08 Buna ziua, In conformitate cu prevederile art.34 alin.(1) din Lg.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de ... (vezi toată discuția)
Cic si concediu de o luna pentru tata smeagull smeagull Buna ziua, Cazul este: mama salariata a beneficiat de concediul medical de nastere si lauzie de 126 de zile. La expirare, angajata vrea sa intre in CIC. ... (vezi toată discuția)