avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme racordare la reteaua de gaze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme racordare la reteaua de gaze

Buna ziua,

Sunt in proces de constructie al unei case in comuna Berceni, Ilfov, termen dfinalizare estimat - octombrie 2012.
Terenul este l saselea lot dintr-un sir de 8 loturi, cu drum de servitute. Teava de gaze la crea s-ar putea face legatura este la inceputul drumului de servitute. Compania de distributie si furnizare a gazelor din comuna Berceni mi-a cerut pentru acceptarea cererii de racordare (dupa care urmeaza oferta, realizarea proiectelor si abia poi, dupa minim doua luni, inceperea lucrarilor pentru tragerea unei conducte pe drumul de servitute, termen 1 an) sa prezint o adeverinta de rol de la Primarie.
Problema e ca aceasta adeverinta de rol se elibereza doar cand casa este finalizata, in urma receptiei. Asta inseamna ca abia peste 3 luni pot spera sa pot depune cererea de gaze ca apoi sa incepa toata povestea care poate dura peste 1 an. Deci la iarna.... caldura de la bec.
Compania spune ca asa prevede legea.
imi puteti spune, va rog, daca intr-adevar legea prevede ca nu pot fi facute lucrarile de dezvoltare a retelei de gaze (in vederea viitoarelor bransamente) pe un drum ce deserveste terenuri cu case in constructie, cu autorizatii de constructie, mai ales daca proprietarii respectivelor terenuri solicita acest lucru si finanteaza in totalitate lucrarile, decat dupa finalizarea casei?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Drum de servitute raducris77 raducris77 Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu o informație. In anul 2007 am cumparat un imobil- teren in jud. Ilfov, accesul către acesta facandu-se exclusiv pe un ... (vezi toată discuția)
Impartire investitie gaze pe dum de servitute Oanas13 Oanas13 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am casa pe un drum de servitute privat de 90 m ce deserveste 4 loturi. Pe primele 2 loturi se ... (vezi toată discuția)
Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)