avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA - CONTRIBUTII LA FONDUL DE PENSII DUPA 1 IULIE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA - CONTRIBUTII LA FONDUL DE PENSII DUPA 1 IULIE

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire referitoare la modificarea legislatiei privind plata contributiilor la casa de pensii si la casa de sanatate incepand cu 1 iulie 2012.

Eu sunt suspendata de la plata contributiilor la casa de pensii pe anul 2012, deoarece, ca PFA (obiect de activitate: traduceri), anul acesta am anticipat un venit mai mic de 8.468 (plafonul stabilit pentru anul in curs). Mai fac ceva dupa 1 iulie? Trebuie sa depun ceva?

Intreb aici pentru ca am fost la ANAF (la agentia fiscala din judetul meu), unde mi s-a spus ca ei nu stiu nimic si ca eu, nefiind autorizata acum (ci in 2010) si avand deja un dosar la casa de pensii, trebuie sa merg la casa de pensii, pentru ca inca se mai ocupa ei de PFA-urile autorizate anterior datei de 1 iulie 2012. La casa de pensii mi s-a spus ca nu este adevarat si ca ANAF-ul trebuie sa se ocupe de toate PFA-urile, dar ca eu ar trebui sa stau linistita daca sunt suspendata de la plata.

Tot in urma acestor discutii, cei de la ANAF au spus ca la ei se inregistreaza doar formularul 600 pentru PFA-urile nou-infiintate. Totusi, de pe forumul dvs., eu am aflat de existenta unui formular 100 care trebuie depus pana la data de 25 iulie de PFA-uri. Cei de la ANAF mi-au spus ca formularul 100 pe care il stiu ei este despre venituri salariale si nu au auzit de noul formular. Ce fac? Nu as vrea sa ma trezesc cu amenzi pe care nu am de unde sa le platesc pentru nedepunere de declaratii, doar pentru ca la mine in judet se pare ca lumea este mai "ametita" decat in alte parti.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Pfa - obligatii la casa de pensii si sanatate (?) / am nevoie urgent de informatii concrete! Ade13 Ade13 Va scriu pentru ca ma aflu intr-o situatie de o confuzie totala, cel putin din perspectiva personala. Sunt persoana fizica autorizata pe traduceri, nu detin ... (vezi toată discuția)
Contract pensii si asigurari sanatate pentru pfa? bogdan_i bogdan_i Buna ziua, As dori sa stiu daca este nevoie sa imi fac contract pentru pensii si pentru sanatate fiind pfa si unde trebuie sa fac asta, eu avand sediul in ... (vezi toată discuția)
Contributii la pensie si sanatate pfa ContSters66930 ContSters66930 As dori sa stiu si eu unde trebuie sa merg pentru a face contract pentru pensii si pentru sanatate, in Bucuresti. Conteaza sectorul? Am depus declaratiile la ... (vezi toată discuția)