avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rugaminte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rugaminte

Am primit de la Directia Fiscala BV o instiintare cu nr. dosar de executare si tTitlu executoriu pentru o amenda rutiera din 2010. Acasa nu am primit pana acum nici procesul verbal incheiat de politia rutiera si nii o alta instiintare cu privire la aceasta amenda. Va rog sa ma ajutati cu un formular de contestatie privind aceast dosar.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: fabianv , utilizator 09:55, 24 Iulie 2012
contestatiile la executare nu au formulare prestabilite, fiecare difera de caz la caz Ca sa va ajut, formulati o cerere catre judecatoria din raza careia domicliati, prin care solicitati anularea formelor de executare din dosarul de executare.
Motivul:art 14 din OG2/2001 (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii
Orientativ puteti formula o contestatie astfel:
Subsemnatul ..., domiciliat ..., identificat cu ...., formulez prezenta contestatie impotriva titlului executoriu nr. ... din ...., din dosarul nr. .... al Directiei Taxe si Impozite Locale din cadrul ....., prin care solicit anularea acestuia din urmatoarele considerente:
In fapt, la data de ... am primit o instiintare cu privire la emiterea unui titlu executoriu in dosarul nr. ..., prin care sunt executat silit cu privire la o amenda contraventionala pe care as fi primit-o in anul 2010. Precizez faptul ca niciodata nu am fost incunostiintat cu privire la o astfel de sanctiune contraventionala si nu am primit niciodata vreun exemplar sau o copie a vreunui proces - verbal de sanctiune contraventionala pe motiv de incalcare a legislatiei rutiere.
In conformitate cu prevederile O.G. nr. 2 din 2001 este dreptul contravenientului de a fi incunostiintat cu privire la sanctionarea sa contraventionala si este dreptul acestuia de a primi un exemplar al procesului verbal de sanctiune contraventionala si de a opta pentru exercitarea cailor de atac impotriva acestuia.
Avand in vedere ca nu am primit nici un exemplar al vreunui proces verbal de sanctiune contraventionala, apreciez ca este neintemeiata emiterea vreunui titlu executoriu in acest sens. Rog de asemenea sa dispuneti aplicabilitatea art. 14 din OG 2 / 2001 care prevede in mod expres ca "Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii".
In drept, imi intemeiez prezenta pe dispozitiile OG nr. 2 din 2001.
Anexez in probatiune copie dupa instiintarea de executare silita nr. ... din data de ... emisa de ....
Data, semnatura.


Nu este un model standard, puteti interveni in cuprinsul lui pentru a explica anumite aspecte pe care le considerati relevante. Succes.




Va multumesc de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta-contestatie rona_d rona_d Buna ziua! In ce masura pot cere anularea unei amenzi pentru lipsa rovinieta din 2013, daca abia am aflat de ea, primind prin posta o somatie si un titlu ... (vezi toată discuția)
Contestare p.v./ amenda ratc - e posibil? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ragaliemariana ragaliemariana Desi am dat actele, am refuzat sa semnez procesul verbal de amenda pentru parcare, ca nu-l consideram just. Apoi peste 3 luni m-am trezit cu amenda la ... (vezi toată discuția)