avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare

Desi am dat actele, am refuzat sa semnez procesul verbal de amenda pentru parcare, ca nu-l consideram just. Apoi peste 3 luni m-am trezit cu amenda la Adm.Financiara. Nu am primit nimic, acasa prin posta. Ce pot sa fac ? Sa contest ce?
Nu am nici un act.
Cel mai recent răspuns: Jeflea Dorel Ovidiu , Avocat 20:30, 12 Iulie 2011
Depuneti plangere impotriva acestui act de sanctionare la judecatoria in circumscriptia careia a fost constatata contraventia.Solicitati anularea acestui proces verbal pe motiv de nelegalitate,potrivit art.14 din og.2/2001.

ART. 14-og 2/2001

(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii.


ART. 26-OG 2/2001


(1) Dacă agentul constatator aplica şi sancţiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, copia de pe acesta şi înştiinţarea de plata se înmânează contravenientului, făcându-se menţiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplica şi fata de celelalte persoane cărora trebuie sa li se comunice copia de pe procesul-verbal, dacă sunt prezente la încheierea acestuia.
(3) In cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plata se face de către agentul constatator în termen de cel mult o luna de la data încheierii.

ART. 27-OG 2/2001


Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Faceti urgent 2 lucruri (2 procese): 1. plangere la procesul verbal de contraventie(daca vi s-a comunicat odata cu somatia de la afp) si 2: contestatie la executare - raportat la actul care v-a fost comunicat de la afp. La dosarul cu procesul verbal invocati art. 14 din og 2/2001: prescrisptia sanctiunii amenzii. Angajati un avocat si cauzele se vor castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila o amenda dupa 4 luni !!!! MIHAILEU MIHAILEU AM PRIMIT IN DATA DE 05.03.2009 PRIN POSTA UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN DATA DE 24.02.2009 IN LOC BACAU PRECUM CA AM DEPASIT LIMITA LEGALA DE VITEZA IN ZIUA DE ... (vezi toată discuția)
Proces verbal incheiat in lipsa a001122 a001122 ma poate lamuri cineva in ce condidii se poate incheia un proces verbal de constatare a contraventiei in lipsa? stima (vezi toată discuția)
Proces verbal ...nul sau nu? bogusica bogusica Buna ziua va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca acest proces verbal este nul sau nu in urmatoarele conditii: -proces verbal incheiat in data de ... (vezi toată discuția)