avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criteriu Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criteriu Concediere

As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie:

Societatea detine 4 puncte de lucru pe care sunt angajate 4 persoane, fiecare din acesti angajati avand trecute in contract toate cele 4 puncte de lucru.Repartizarea salariatilor la punctele de lucru se face periodic prin dispozitii scrise din partea conducerii.

In cazul desfiintarii unui punct de lucru ce criterii pot functiona pentru concedierea unuia din cei patru salariati?
Poate fi luata in considerare repartizarea salariatilor la punctele de lucru de la momentul emiterii preavizului?
Repet faptul ca repartizarea salariatilor este facuta doar prin dispozitia scrisa a conducerii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 19 Iulie 2021
Criteriile de disponibilizare sunt cele mentionate in ccm aplicabil angajatoruluis au in reg.intern .. in lipsa unor astfel de dispozitii, ramane la latitudinea angajatorului sa stabileasca pe cine disponibilizeaza ...
Multumesc.Dar pe ce baze legale in raport cu salariatul disponibilizabil care va argumenta ca are pozitie si activitate identica cu ceilalti si nu exista diferente profesionale fata de acestia.
ROI si CCM nu stabilesc alte proceduri de departajare
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
costel58, utilizator
In cazul concedierilor individuale legea nu prevede obligativitatea unor criterii care sa fie avute in vedere la stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Multumesc inca o data pentru noul raspuns.

Raman totusi cu o nelamurire.In cazul unui proces cum pot dovedi ca aceasta concediere este fara legatura cu persoana(numele) in cauza pentru a se incadra in prevederile Art.65/1?
Cei trei sunt practic identici ca si salariati.
freeelis a scris:

Criteriile de disponibilizare sunt cele mentionate in ccm aplicabil angajatoruluis au in reg.intern .. in lipsa unor astfel de dispozitii, ramane la latitudinea angajatorului sa stabileasca pe cine disponibilizeaza ...



Buna ziua,

in legatura cu aceste criterii pe care noi (angajatorul) am dori sa le inseram de acum incolo in CCM la nivel de unitate, pot folosi, de exemplu, cele/unele, din fostul CCM la nivel national, in art 81? Ne mai gandim si la altele insa ma intrebam daca exista anumite restrictii aici sau poate cei care au contracte colective imi pot da exemple de alte criterii mai concludente gasite de ei, pentru a ma inspira?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Criteriile avute în vedere, potrivit legii pentru stabilirea ordinii de prioritate la concedierea colectiva bcfbmv bcfbmv Buna seara, Stie cineva care sunt criteriile dupa care se face concedierea din cauza diminuarii volumului de munca? (vezi toată discuția)
Este legal sa concediez un angajat care indeplineste de 2 ani conditiile de pensioanre anticipata? gbrlcostache gbrlcostache Un salariat care are 62 de ani poate fi disponibilizat in baza art.65? Conform CCM-ului la nivel de unitate ,da:\"La aplicarea reducerii de personal masurile ... (vezi toată discuția)
Codul muncii si disponibilizarea petru lucaci petru lucaci Buna ziua! Am varsta de 57 ani si7 luni. La 61 de ani indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta cu reducerea corespunzatoare pentru anii ... (vezi toată discuția)