avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... examen scoala de soferi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

examen scoala de soferi

Buna ziua, am o intrebare in legatura cu obtinerea permisului de conducere. Daca am domiciliul in alt judet dar unde stau am flotant de 9-10 luni. pot sa dau examen pentru obtinerea permisului in judetul unde am flotant, sau numai in judetul de domiciliu?
Cel mai recent răspuns: robert19841209 , utilizator 12:23, 25 Iulie 2012
ord. MAI 268/2010 privind procedura de examinare in vederea obtinerii permsiului de conducere

Art. 3. - (1) Examinarea se efectueaza de catre serviciile publice comunitare pe a caror raza de competenta teritoriala candidatii îsi au, dupa caz, domiciliul, resedinta sau rezidenta normala, iar în cazul cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European care se afla la studii în România pentru o perioada de cel putin 6 luni, de catre serviciile publice comunitare pe a caror raza de competenta teritoriala se afla institutia de învatamânt.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 97 din 2005
- domiciliul persoanei fizice este la adresa la care aceasta declară că are locuinţa principală;
- reşedinţa este adresa la care persoana fizică declară că are locuinţa secundară, alta decât cea de domiciliu

Atunci când o persoană are încheiat un contract de locaţie (chirie) pentru un apartament, în fapt respectiva persoană are reşedinţa la adresa apartamentului închiriat, iar nu domiciliu flotant ori domiciliu temporar.
Reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Menţiunea privind reşedinţa se completează pe un autocolant-tip care se aplică pe versoul actului de identitate.
Eu nu platesc chirie si nu am incheiat un contract de locatie, fiindca stau la ceva neamuri...si atuncea este valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Troy74 Troy74 Bună ziua Am cumparat o masină, eu am buletinul de Sibiu unde lucrez și stau în chirie, locuință am in Hunedoara propietate personală, intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)