avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Bună ziua
Am cumparat o masină, eu am buletinul de Sibiu unde lucrez și stau în chirie, locuință am in Hunedoara propietate personală, intrebarea este dacă pot inmatricula mașina pe Hunedoara.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Negoiu , utilizator 20:13, 13 Mai 2020
Buna ziua,
Inmatricularea unui autoturism se face exclusiv pe adresa de domiciliu si nu pe cea temporara (viza de flotant). Acolo unde figurati cu domiciliul stabil in C.I., acolo se face si inmatricularea autoturismului dvs.

Presupun ca la Sibiu aveti domiciliu temporar sau nu am inteles eu bine? Si domiciliul stabil il aveti la Hunedoara? Caci, daca este asa, raspunsul este acelasi: inmatricularea se face acolo unde figurati cu domiciliul stabil, adica Hunedoara, presupun.

(Ca o nota secundara: În M. Of. nr. 343 din 5 mai 2016, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 148/61/2016 pentru modificarea Ordinului ministrului administrației și internelor (OMAI) nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor - dar nu implica intrebarea dvs),

deci am sa punctez ca raspunsul dvs se afla in acelasi OMAI nr. 1.501/2006, unde scrie ca: "inmatricularea, radierea, autorizarea provizorie sau pentru probe se efectueaza de serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, in a caror raza de competenta proprietarii isi au domiciliul sau sediul ori resedinta, in cazul persoanelor fizice cu domiciliul in strainatate.

Link cu Ordinul MAI, aici [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
Carmen Negoiu, utilizator
Conform disp cod fiscal ,bunurile personale mobile si imobile se noteaza pe rolul fiscal teritorial domiciliului solicitantului
Ca si un exemplu simplificat - daca eu am viza de flotant in jud. Brasov si domiciliul stabil in jud. Craiova - inmatricularea se va face la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Craiova, strict. Deci unde am domiciliul stabil.

Zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înmatriculare mașină pe reședință temporara? Cucu. Cucu. Am reședința stabilă pe jud. Hunedoara, dar locuiesc temporar în Maramureș. Mașina e deja cumpărată și e înscrisă pe județul Satu Mare. Pot să o ... (vezi toată discuția)
Cazuri radiere auto Adrian Marin Adrian Marin Buna seara , dragi colegi ! Am urmatoarea speta : In OMAI 1051/2006 (actualizat ) la art. 24 lit. d se prevede obligatia radierii in cazul schimbarii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vreau sa înmatriculez un autovehicul dar eu am vândut ... Raulgraul Raulgraul Bună ziua. Vreau sa înmatriculez un autovehicul dar eu am vândut apartamentul în care aveam domiciliul, m-am mutat din oras iar acum stau cu chirie și am ... (vezi toată discuția)