avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retroactiv

Buna seara,intrebarea mea este:daca exista o hotarire definitiva de plata unei pensii alimentare insa eu ca parinte m-am ocupat in aceeasi masura ca si celalalt parinte de copii in mod direct "de bunavoie in natura" cum prevede legea fara a plati pensia in aceasta perioada (mai mult de un an) sunt pasibil de a fi executat de catre executorul judecatoresc?Specific celalalt parinte nu a facut cu nimic mai mult decit mine fara nici o exagerare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:21, 24 Iulie 2012
Dvs.aveti stabilita obligatia de plata a intretinerii in favoarea minorului, deci o obligatie in bani, care nu se compenseaza cu ceea ce ati oferit in natura minorului.
Este laudabil ca va ocupati de cresterea si educarea minorului si evident contribuiti in acest sens in natura, insa tot ceea ce doriti sa oferiti acestuia trebuie sa fie in plus fata de pensia de intretinere pe care sunteti obligat sa o achitati.
Da, puteti fi executat silit in temeiul hotararii judecatoresti pentru restanta neachitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt demersurile pentru majorarea pensiei alimentare gimike gimike Nu am mai cerut modificarea pensiei alimentare dupa cea stabilita la divort.Ce trbuie sa fac sa depun in instanta cererea,care este legea ce prevede stabilirea ... (vezi toată discuția)
Nivelul maxim al pensiei alimentare andreea0123 andreea0123 As vrea sa stiu conform noului cod al familiei care ar fi maximul de pensie alimentara pe care sotul meu trebuie sa-l plateasca ptr un copil, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Conventie incheiata in procedura divortului cu copii minori la notar vioricamunteanu vioricamunteanu Buna ziua, va rog din suflet sa ma lamuriti cat mai repede. La 1 iulie am divortat la notar si am hotarat urmatoarele: - -autoritatea parinteasca a minorilor ... (vezi toată discuția)