avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retroactiv

Buna seara,intrebarea mea este:daca exista o hotarire definitiva de plata unei pensii alimentare insa eu ca parinte m-am ocupat in aceeasi masura ca si celalalt parinte de copii in mod direct "de bunavoie in natura" cum prevede legea fara a plati pensia in aceasta perioada (mai mult de un an) sunt pasibil de a fi executat de catre executorul judecatoresc?Specific celalalt parinte nu a facut cu nimic mai mult decit mine fara nici o exagerare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:21, 24 Iulie 2012
Dvs.aveti stabilita obligatia de plata a intretinerii in favoarea minorului, deci o obligatie in bani, care nu se compenseaza cu ceea ce ati oferit in natura minorului.
Este laudabil ca va ocupati de cresterea si educarea minorului si evident contribuiti in acest sens in natura, insa tot ceea ce doriti sa oferiti acestuia trebuie sa fie in plus fata de pensia de intretinere pe care sunteti obligat sa o achitati.
Da, puteti fi executat silit in temeiul hotararii judecatoresti pentru restanta neachitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere si educare copii in natura florin1955 florin1955 Buna ziua In codul civil este asa: \" Art. 530 Modalităţile de executare (1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor ... (vezi toată discuția)
Care sunt demersurile pentru majorarea pensiei alimentare gimike gimike Nu am mai cerut modificarea pensiei alimentare dupa cea stabilita la divort.Ce trbuie sa fac sa depun in instanta cererea,care este legea ce prevede stabilirea ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere in natura???? voinea75 voinea75 Daca stie cineva sa-mi raspunda la intrebare, va multumesc anticipat. - Am obtinut custodia copilului, s-a fixat plata pensiei de intretinere de catre tata ... (vezi toată discuția)