avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare minor de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare minor de acasa

Buna ziua! Am 35 de ani si prietena mea are 15 ani si 8 luni. Vrem sa ne mutam impreuna. Daca ea vine la mine acasa, si le spune parintilor unde este, adresa, si acestia merg la politie, pot sa fiu acuzat de ceva chiar daca ea a venit de buna voie la mine? Daca ea refuza sa se intoarca acasa, o pot obliga?:stunned:
Cel mai recent răspuns: aaadrian , utilizator 23:33, 26 Iulie 2012
gandeste-te putin ce inseamna 35 de ani si o fetita de aproape 16 ani. Din cate stiu eu peste varsta de 16 ani e treaba ei ce face cu viata sa intima. Nu e o idee buna partea cu mutatul impreuna (parerea mea ) .Gandeste-te tu , fiind mai matur la ce va fi in casa ei . Parintii ei nu o vor cauta ? crezi ca e atat de simplu sa scape de acasa ? :wassat: Gandeste-te serios inainte sa te incurci cu prea multe in chestia asta :)
Am intrebat din punct de vedere legal, nu moral. Si parintii nu au unde sa o caute, pentru ca ii va anunta unde merge, chiar daca ei nu sunt de acord. Ma intereseaza strict din punctul de vedere legal. Daca se poate muta la mine. :)
Din punct de vedere legal, minorul se află sub autoritatea ocrotitorului sau legal , până la vârsta majoratului.
Deci se poate muta la dvs., fără însă a fi legal . În aceste situaţii pot apărea o serie de probleme, puteţi lectura art. 198 Cod penal ( toate alineatele ) .
Deci are peste 15 ani, si nefind profesorul sau tutorele ei nu pot fi acuzat de act sexual cu un minor. Dar stiu ca exista un articol, potrivit caruia orice act obscen fata de un minor este pedepsit. Relatia sexuala de buna voie intra in aceasta categorie? Se poate muta la mine, fara ca autoritatile sau parintii sa o poata lua inpoi acasa?
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
aaadrian, utilizator
Din ceea ce ziceti nu rezulta sa existe vreo infractiune.

Ar trebui sa aveti grija la prevederile art 199 Cod pen.
In rest, alte probleme de natura penala nu exista.

Alte discuții în legătură

Concubinaj minor + major si consecinte cartwo cartwo Buna ziua! va cer sfatul într-o problema delicata: ea minora 15 ani / el major. Părintii ei nu sunt de acord cu relația. Ea fuge de acasă și sta ... (vezi toată discuția)
Noile legi - plecare minora de 16 ani de acasa madamadalina madamadalina Am o prietena in vaesta de 16 ani care vrea sa se mute cu iubitul ei de 22 de ani deoarece parinti ei nu sunt deacord cu acesta intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa patesc eu, dar prietena mea? sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa ... (vezi toată discuția)