avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art. 69 - Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art. 69 - Codul muncii

Articolul 69/ CM, spune:
" 2) In perioada in care au loc consultari, potrivit alin. (1), pentru a permite sindicatului sau reprezentantilor salariatilor sa formuleze propuneri in timp util, angajatorul are obligatia sa le furnizeze toate informatiile relevante si sa le notifice, in scris, urmatoarele:
..............
d) criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
..............
(3) Criteriile prevazute la alin. (2) lit. d) se aplica pentru departajarea salariatilor dupa evaluarea realizarii obiectivelor de performanta.

As avea cateva intrebari aici tocmai pentru ca suntem la faza completarii CCM la nivel de unitate existent.

1. Sunt criteriile de la al. 1 obligatorii de trecut in CCM la nivel de unitate? Daca vom fi in situatia operarii unei concedieri colective si nu avem aceste criterii prevazute niciunde (nevand nici contract de ramura), ce se poate intampla? Doar ca ne va fi greu sa aratam cum am facut selectia in cazul unui eventual proces ?

2. Al. 3 imi pare putin confuz. Vorbeste despre realizarea obiectivelor de performanta. Daca nu le am nici pe acestea prevazute, ele fiind un drept al angajatorului si nu o obligatie ca si criteriile de evaluare, nu?

3. Tot in legatura cu subiectul, as dori sa stiu daca discutia de mai sus (legata de criterii, perfomanta) si regulile aferente, etc se aplica din oficiu si concedierii conform art. 65, Codul Muncii?

Sper ca nu am scris prea mult si s-a inteles. As dori foarte mult sa intocmesc un CCM al companiei cat mai clar, asa cum cere legea si nepartinitor.
Multumesc frumos in avans.

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel national si ccm la nivel de societate comerciala cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca exista un CCM incheiat la nivel de societate comerciala, mai are aplicabilitate si CCM la nivel national incheiat ptr. ... (vezi toată discuția)
Perioada de evaluare ade31 ade31 Buna ziua, Stie cineva sa-mi spuna unde scrie in legislatie ca evaluarea se face anual? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere in lipsa angajatului catinka catinka cum se fac concedierele colective, care sunt criteriile dupa care se aleg persoanele care raman si mai ales cei care pleaca ? ce spune egea despre alegeri ... (vezi toată discuția)