avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare

Buna ziua ,daca e posibil as avea citeva intrebari de adresat:
1.intr-un proces de divort cu minori a fost emisa o ordonanta prezidentiala de plata unei pensii alimentare pina la perioada emiterii hotaririi in procesul de fond.Datorita faptului ca m-am ocupat efectiv de copii nu am platit acea pensie,iar intre timp s.a dat hotarirea definitiva cu plata pensiei nu de la data emiterii ordonantei prezidentiale (2011) ci de la data depunerii cererii de divort (2009 )pentru care exista un recurs.Ultimamente sotia a facut toate demersurile ptr recuperarea pensiei dupa ordonanta ,in acest caz nu este un conflict intre cele doua decizii ,pot cere sa fie intrerupta procedura de recuperare pina la data judecarii recursului la procesul de fond vazind ca in perioada pe care fac eu recursul intra si perioada de aplicabilitate a ordonantei?
2.hotarirea din procesul de fond prevede o incredintare comuna ,cu copii care in vacante stau jumatate la mine si restul la mama lor ,vazind ca ne ocupam in mod egal de copii pe perioada vacantelor exista obligativitatea platii pensiei alimentare pe perioada vacantelor?
Va multumesc si va urez o zi placuta!

Alte discuții în legătură

Pot sa fac indreptare de eroare materialã????? adabia adabia Am intordus actiune de divort in mai 2006 si in timpul acesta prin ordonantă presedintială am solicitat acordarea pensiei de intretinere in cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prezidentiala-pensie danunianu danunianu am avut un proces pentru pensie alimentara acesta sa terminat cu majorarea exagerata a peniei alimentare am facut recurs la tribunal unde am obtinut reducerea ... (vezi toată discuția)
Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)