avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... executare silita program de vizitare minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

executare silita program de vizitare minor

Buna seara problema mea este urmatoarea:

Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) iar dupa judecare s-a respins actiunea formulata de reclamant de catre judecatorie cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.
Imediat dupa respingere reclamantul a inaintat ordonanta prezindetiala care suspenda programul de vizitare de la fond, ordonanta care stabileste un alt program de vizitare temporar pana la solutionarea IREVOCABILA a procesului de fond.
Intre timp reclamantul a depus la TRIBUNAL un recurs impotriva sentintei de fond iar tribunalul l-a modificat ca si apel si a dat o decizie prin care respinge ca nefondat apelul reclamantului si mentine intru-totul hotararea instantei de fond, decizia este DEFINITIVA si EXECUTORIE cu drept de recurs 15 zile.

Intrebare: in acest moment care program trebuie respectat, cel al instantei de fond si al tribunalului care pecizeaza DEFINITIV si EXECUTORIE sau ordonanta pezidentiala .


executorul judecatoresc spune ca se mentine Ordonanta prezidentiala iar avocatii sustin aplicarea deciziei tribunalului.

VA ROG SA MA AJUTATI CU O PARERE
VA MULTUMESC
Ordonanta presedintiala nu isi mai produce efectele, a fost o masura provizorie pana la judecarea irevocabila a dosarului in fond. Cum dosarul a fost solutionat irevocabil prin respingerea actiunii, atunci programul initial ramane in fiinta.
Problema este ca ultima decizie a tribunalului este definitiva si executorie iar hotararea ordonantei presedintiale spune ca modifica provizoriu programul de vizitare de la fond pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond. Faptul ca decizia tribunalului este definitiva si executorie asta nu inseamna nimic, [b se poate executa conform tribunalului sau trebuie asteptat un alt recurs din parte reclamantului????

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravin eregulamentulu forumului. Va multumesc)
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Este foarte incurcata problema.
Ordonanta ar cam trebui sa isi exercite efectele desi hotararea de pe fondul cauzei ar fi definitiva ( insa nu si irevocabila).Inteleg ca recursul nu s-a solutionat inca.
Insa, este greu de spus ce va iesi in concret mai ales ca se cam judeca nu tocmai grozav astfel de procese...

Nu au decat sa faca contestatie la executare cu ocazia punerii in executare a hotararii pe ordonanta.

Nu inteleg de ce ati pierdut atata timp ca sa puneti de indata in executare ordonanta presedintiala, mai ales ca presupun ca ati avut si avocat angajat.
Eu in astfel de cazuri in 5 zile am ordonanta si incep executarea silita.
Executorul are dreptate.
exista o hotarare jud dat de tribunal definitiva irevocabila si executorie dat cu mai multi ani in urma programul de vizitare sa desfasurat dupa acest program.
De 2 ani de zile sa cerut unei judecatorii schimbarea vizitei minor judecatoria in septa a solutionat fondul problemei cu decizia de respingere a actiunii si mentinerea vechii sentintei irevocabil si executorie cu drept de recurs 15 zzile dupa momentul respingerii reclamantul a initiat o forma de Ordonanta prezidentiala care a modificat in parte vizita minor cu specificarea ( modifica provizoriu programul de vizitare stabilit initial pana la solutionarea irevocabila a procesului de fond care a fost respins )
Programul de vizitare modificat prin ordonanta a fost pusa in aplicare pana in prezent, reclamantul a depus recurs la tribunal impotriva sentintei de fond care a fost definitiva ,
decizia tribunalului mentine in totalitate hotararea judecatoriei de fond respinge ca nefondat apelul declarat cu decizia de definitiva si executorie

Intrebare:

Valabilitatea ordonantei nu se sfarseste dupa decizia tribunalului care e definitiva si executorie???

sau
trebiue sa asteptam ca sentinta de fond sa fie si irevocabila

Dilema este executorul sustine ca programul sa decurca dupa ordonanta prezidentiala iar avocatii sustin ca decizia tribunalului , fiind definitiva si executorie trebuie pusa in aplicare .

Cer parea mai multor avocati daca e posibil

Va multumesc .


Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
popescunicolae, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Situatie ciudata - am program de relatii personale si din hotararea de divort si din ordonanta presedintiala elena20a elena20a Buna ziua, S-a judecat apelul la divort si au fost respinse apelurile. In felul acesta, hotararea de fond, unde am program de relatii personale, a devenit ... (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)