avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Maºina zgâriatã sistematic de un vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Maºina zgâriatã sistematic de un vecin

Mi-am găsit sistematic maşina zgâriată pe capota portbagajului. Iniţial am dat vina pe copii care se joacă în zonă.

Am găsit într-o dimineaţă un bilet la ştergătorul de parbriz semnat de un vecin care îmi cerea să nu mai parchez pe locul respectiv deoarece el consideră că este locul lui de parcare - nimeni în oraş nu are un loc de parcare rezervat / plătit. Eu locuiesc de doi ani în blocul acesta şi nu am auzit că cineva ar avea un anumit loc de parcare. De fiecare dată am parcat acolo unde am găsit loc liber. Nu am băgat în seama biletul si am parcat din nou atunci când a fost primul loc liber. Dimineaţa am găsit zgârieturi şi pe uşile laterale din partea stângă. Atunci am facut legătura dintre blet şi toate zgârieturile de pe maşină.

Deşi am asigurare CASCO mă gândesc să angajez un detectiv să îi facă poze sau să filmeze când zgârie maşina.

Este considerată o dovadă atunci când îi fac plângere la poliţie?
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 14:52, 30 Iulie 2012
Chiar daca nu sunt locuri rezervate este bine sa ajungeti la o intelegere cu vecinii pentru a elimina aceste probleme. In cazul parcarilor la blocuri exista un fel de intelegere nescrisa privind locul unde parcheaza fiecare.

Daca doriti puteti angaja un detectiv si apoi sa mergeti cu pozele si / sau filmarea la politie. Aceasta va reprezenta dovada ca X va distruge bunul si veti sti impotriva cui sa deschideti proces.

Si eu am patit acest lucru imediat ce am venit acasa cu masina noua si m-a durut inima ca doar toti muncim, nu primim de pomana bunurile. Am gasit un loc de parcare unde nu am mai deranjat pe nimeni, am reparat masina si asta a fost.
in principiu pt a fi admisa ca proba in instanta inregistrarea la care acei referire ar trebui incuviintata, anterior efectuarii, de catre un judecator. altfel riscati sa nu va fie acceptata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)
Reclamatie/plangere pentru amenintare IrinaMarinescu IrinaMarinescu Buna ziua. Va scriu pe a ma lamuri si pe mine cineva cu privire la unele lucruri. De la un timp la locul de munca seara cand plec gasesc biletele de amenintare ... (vezi toată discuția)