avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... punere in executare hotarare judecatoreasca in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

punere in executare hotarare judecatoreasca in Germania

Buna ziua,

are cineva experienta in directia procedurii de punere in executare a unei hotarari judecatoresti in Germania, privind pensie intretinere minor, procedura demarata prin intermediul Ministerului Justitiei?

Orice informatie este binevenita....cum se demareaza, cat ar putea dura, ce costuri implica, daca actele se depun personal, sau se pot trimite si prin curierat....orice...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: delia35 , utilizator 20:33, 3 August 2012
Hotararea emisa de instanta germana este recunoscuta de drept în România, deci va puteti duce la un executor care sa va ajute în investirea cu formula executorie si ulterior executarea silita.
Hotararea este emisa de catre instanta romana si ma interesa procedura punerii ei in executare in Germania.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
delia35, utilizator
Se aplica aceiasi procedura. Mai trebuie sa traduceti hotararea in germana, sa o apostilati si sa obtineti certificatul de titlu executoriu european.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc.
Dupa parcurgerea acestor etape se poate obtine poprirea pe venit in Germania?
da

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc Alin Iosif Alin Iosif Revin cu precizarea ca eu sunt cel pagubit. In instanta societatea la care lucrez a castigat. A trecut perioada de 30 de zile si nu am contactat inca ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii ok ok buna seara. sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate; ... (vezi toată discuția)
Recunoastere in romania a unei hotarari pronuntate in germania Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Daca am o hotarare pronuntata in Germania si vreau sa o execut in Romania care sunt pasii exacti pe care trebuie sa ii urmez, de ce acte este nevoie ... (vezi toată discuția)