avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie politie si ifosele unei femei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie politie si ifosele unei femei

Plecat intr-o mica vacanta, am fost instiintat prin telefon de o oarecare citatie, pe care am sa o si onorez maine, dar as vrea totusi sa fiu pregatit psihic pentru ce m-ar putea astepta acolo.
Aceasta citatie vine din partea unei foste partenere, bineinteles ca orice om la o varsta cineva pica mai cu tronc dar. totul s-a transformat, a fost transformat de ea intr-o mare minciuna dintr-un strop de adevar totusi.
Spre sfarsitul relatiei am ajutat-o cu niste bani, fara acte, fara pretentii sau data de returnare, dar pe care, enervat de atitudinea si nesimtirea aceste fete dupa perioada petrecuta i-am cerut aceasta suma infima.
Aceasta a rupt orice legatura cu persoana mea, schimband numerele de telefon si refuzand cu insistenta aplanarea situatiei. Intr-adevar la inceput am cautat-o acasa de doua sau trei ori si deseori am incercat sa o sun in scopuri personale. Asta se intampla acum doi anisori.
De-a lungul timpului aceasta a inventat fel de fel de povesti si s-a victimizat la toata lumea, vestea ajungand pana si la familia mea(mama) la vremea respectiva, plecata din tara.
Am lasat-o balta si am mai incercat doar din cand in cand sa vorbesc cu ea , pana acum doua-trei saptamani cand, mergand spre munca am zarit-o la un birou, ea de asemenea la servici. Am asteptat 10 minute sa iasa cu gandul de-ai bate obrazul in primul rand (din orgoliu probabil) si apoi sa incercam sa avem o conversatie . Bineinteles nu m-a bagat in seama s-a suit in masina unui prieten cu care radea de mine.
I-am batut in geam ceea ce l-a facut pe individ sa coboare din masina si sa ma ameninte subtil si sa repete anumite fraze care sunau in genul "eu vreau ca tu sa..." ceea ce nu am acceptat si i-am repetat ca nu il cunosc si ca nu am ce vorbi cu dumnealui, sa ma lase sa-mi rezolv problemele ce persoana in cauza.
Decurs de doua zile am primit mai multe amenintari de la apropiatii acesteia plus telefoane cu numere private si injuraturi pe toate paginile folsite (yahoo, wp etc.)
Acum cateva zile a aparut si citatia respectiva in care presupun ca e vorba de aceeasi poveste inventata, cu o linie a evenimentelor probabil facuta in asa fel incat sa o favorizeze pe ea, la care am sa raspund cu placere dar totusi:
imi pot face griji pentru ceva mai mult?
aceste vorbe, injurii si amenintari, aduse la adresa mea pot fi acuzate? (doar pentru stiinta mea)
unde poate duce toata situatia?

*mentionez ca singurul loc in care am cautat-o cu insistenta a fost pe yahoo

multumesc anticipat pentru raspunsuri, fie bune.... fie rele :)
Cel mai recent răspuns: marap , utilizator 11:43, 3 August 2012
Sa nu uitati ca ati facut anumite afirmatii in prezenta unor martori(vezi prietenul din masina, etc) si nu este foarte trist, dar nici floare la ureche.
In situatia expusa de dvs este de preferat intai sa luati act de obiectul plangerii si abia ulterior sa analizati strategia dvs de aparare
Teoretic,situatia se poate clarifica la nivelul sectiei de politie
Practic dvs veti constata concret acuzele cu ocazia prezentarii la data comunicata in citatie si ulterior daca apreciati necesar,puteti reveni cu date concrete
Nu va reusi sa faca mare lucru, cel mult o amenda contraventionala pentru dvs. Chiar si cu martori e greu de dovedit. Mergeti la politie si spuneti sa vreti sa stiti motivul pentru care ati fost chemat si nu dati declaratii (sa dovedeasca ea),
Intr-adevar am facut afirmatii despre suma de bani in primul rand care a fost negata la inceput, apoi a venit in discutie partea mai putin importanta care probabil il si privea in mod direct intrerupta printr-o fraza scurta de mine "Ma scuzati nu va cunosc deci nu am nimic de discutat cu dumneavoastra"
Ce nu am precizat e ca banii s-au vrut a mi se oferi dar asta dupa ce "cea de-a doua persoana" a zis ca ma cauta si o sa ma puna sa semnez ceva anume cu fraza ...citez "te fac eu sa vrei" si dupa ce un alt prieten de-al domnisoarei mi-a zis ca o sa ma prinda sa "imi rupa picioarele" si ca ma va cauta la munca in diferite scopuri.
In proportie de 30 % nu m-am dus din cauza asta, restul 70 % a fost starea de nervozitate acumulata in timpul asta.
data citatiei a trecut, dar in ziua respectiva am sunat la sectie si am anuntat ca nu sunt in localitate, dar voi pastra totul pentru a dovedi ca intr-adevar nu am putut.
Cat despre amendasunt total dezacord cu asta in schimb daca se intampla am de gand sa apelez la un avocat pentru a acuza persoana respectiva si declaratiile "inflorite"

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt Frezzy Frezzy Buna ziua, Sa incep,intr o zi prietena mea se afla in fata blocului ei.Acolo se aflau mai multi copii cu varste de maxim 13 ani.Toti o cunosteau pe ea si se ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati. fostul prieten a instalat anumite programe in computerul meu si am ajuns sa fiu cercetata de politisti adamelena25 adamelena25 Ma numesc Elena, am 25 de ani si ma aflu intr-o situatie penibila si sunt disperata. Sa va spun povestea mea. Am avut o relatie de 6 ani cu un barbat, de 4 ... (vezi toată discuția)
Insistentele politistilor, amenintari,intimidari feldi feldi Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca puteti macar sa ma sfatuiti cum ar trbui sa procedez. De curand am mers cu iubitul meu in Craiova pentru a cumpara o ... (vezi toată discuția)