avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare spor conditii de munca pentru un salariat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare spor conditii de munca pentru un salariat detasat

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Un salariat care este incadrat la o institutie publica, cu contract individual de munca si care beneficiaza de spor pentru conditii de munca in suma de xxx lei este detasat in cadrul altei institutii publice pe o perioada de 6 luni. Institutia la care este detasat este subordonata institutiei de la care salariatul este detasat. Salariatii institutiei la care acesta este detasat nu beneficiaza de spor pentru conditii de munca. Tanand cont de faptul ca salariatului detasat i se acorda drepturile mai favorabile, dar si de faptul ca prin detasare se modifica locul de munca, iar sporul pentru conditii de munca se acorda pentru anumite conditii de munca, este legal ca institutia la care salariatul detasat sa ii acorde in continuare acest spor pt conditii de munca ?! Doresc sa mi se precizeze si prevederile legale pro/contra.
Mai mult am gasit in Legea nr.283/2011 art. 12 alin.2 in care se mentioneaza ca: „Sporurile pentru condiţii de muncă prevăzute de Legea cadru nr.284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă şi personalului nou-încadrat şi personalului ale cărui raporturi de muncă sau serviciu au fost suspendate în condiţiile legii şi care şi-au reluat activitatea în anul 2012, numai în măsura în care acesta îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii de muncă cu ale personalului care beneficiază de aceste sporuri din instituţia/autoritatea publică respectică, într-un cuantum egal cu cel stabilit pentru funcţiile similare în plată., precum si Decizia nr.1033 din 22.04.2010 a Curtii de apel Cluj Sectia comerciala si de contencios ad-tiv si fiscal cu mentiunea ca reclamantul este functionar public, dar principiul este acelasi. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
frantzmusa, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariu la reincadrare Danna_Alina Danna_Alina Buna seara, am o nelamurire ... sunt in concediu crestere copil, ma voi intoarce in cursul anului 2012 la serviciu, sunt bugetara. La intoarcere salariul se va ... (vezi toată discuția)
Sporurile conform legii 284/2010 eduardvl eduardvl Buna ziua, Rog respectuos un punct de vedere, referitor la urmatoarea speta: Conform Legii 284/2010, art. 22 alin 1, suma sporurilor acordate cumulate ... (vezi toată discuția)
Sector bugetar - calcul salariu mir452 mir452 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si sa-mi acordati un sfat juridic in problema de serviciu prezentata de mine: - potrivit carui articol de lege se ... (vezi toată discuția)