avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

Va rog sa ma lamuriti, in masura in care acest subiect va este cunoscut, daca o persoana de 26 de ani care sufera de cancer al sanului, operat prima oara in august 2010, cu interventii succesive datorita recidivei si extinderii bolii, in noiembrie 2010, iunie 2011(mastopatie fibrochistica bilaterala) si octombrie 2011( eventratie postoperatorie, granuloame de fir) :
1) Poate benefici de incadrare intr-un anumit grad de handicap ?
2) Exista handicap permanet si handicap revizuibil, sau aceasta revizuire se refera tot la un handicap permanent pentru incadrerea in gradele de la usor la grav ?
3) Exista handicap temporar, la ce se refera ?
4) Acesta persoana, care nu o fost incadrata in munca niciodata, nu poseda venituri si nici alte surse de existenta, sa beneficieze de vreo anumita forma de protectie sociala ?
5) Se poate ataca o decizie de respingere a incadrarii in grad de handicap, avand in vedere diagnosticul de mai sus si pe ce motive ?
Mentionez ca cererea acestei persoane, dupa incadrarea in Cod de boala N63/D24, a fost respinsa pe motiv de neincadrare in criteriile medicopsihosociale conf. Ord. MMFES 762/2007 si Ord. MSP 1992/2007.
Cu multumiri anticipate...
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Mathushalem, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters91324 , utilizator 16:44, 17 Septembrie 2012
N63 =Tumefactia nespecificata a sanuluiNodul(i) al sanului
D24 =Tumora benigna a sanului

Diagnosticile indicate nu inseamna tumoare maligna(cancer)care ar fi permis incadrarea intr-un grad de handicap,de aceea corect vi s-a precizat ca este o neincadrare in criteriile medicopsihosociale conf. Ord. MMFES 762/2007 si Ord. MSP 1992/2007.Nu aveti ce sa contestati,in acest caz.
Persoana respectiva,in functie de situatia materiala a familiei sale ar putea eventual deveni asistata social.Sa se adreseze serviciului de asistenta sociala din cadrul primariei de domiciliu,unde in functie de datele concrete va fi indrumata corespunzator situatiei sale.
1-Competenta in solutionare este numai comisia de expertiza medicala persoane cu handicap locala
2-In raport de afectiune,de stadiul existent,de afectiuni curente/intercurente/conexe,exista persoane care sunt incadrate cu anumite afectiuni care necesita revizuire la interval de 6 sau 12 luni
Exista afectiuni si persoane care beneficiaza de incadrare in grad de handicap permanent -nerevizuibil
3-Exista o multitudine de afectiuni care se incadreaza in aceasta categorie
4-Daca comisia de expertiza medicala decide incadrarea in grad de handicap,conditionat de gradul de handicap titularul certificatului/deciziei,poate beneficia si de sume financiare acordate de autoritate drept indemnizatie
5-Da,o decizie emisa de comisia de expertiza medicala locala,poate fi contestata la comisia superioara de expertiza medicala din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale
In grad de handicap se incadreaza doar neoplasmele mamare inoperabile în faza de generalizare, sau operate cu recidive locale sau/si la distanta,in cf. cu prevederile OMMFES762/2007
La persoana in cauza daca s-au pus incadrarile N63/D24 inutil se depune o contestatie la Comisia superioara de expertiza,atata timp cat diagnosticul asa cum am precizat in primul comentariu indica ca nu a fost vorba despre o tumoare maligna mamara(neoplasm mamar)ci despre o tumoare benigna.
Dar,este dreptul omului sa conteste ....
Sincere multumiri pentru lamuririle pe care, dramuindu-va timpul, mi le-ati acordat. Apreciez acest fapt si va rog sa ma scuzati ca nu am raspuns mai repede. Cu stima si consideratie.
Stimate Mathushalem,sotia mea a fost supusa unei interventii chirurgicale de extirpare a sinului in anul 2003 fiind diagnosticata cu cancer mamar gradul II.In anul 2008,a recidivat in mod agresiv si a avut multiple metastaze care in final au provocat decesul in 2009.Din anul 2008 am fost la comisia de expertiza medicala de la sect.4 Buc,zona de locuire,care i-a dat decizie de pensionare pentru gradul II de invaliditate,pensie pe care a avut-o pina la deces.Nu stiu in ce masura va ajuta informatia mea dar cred ca trebuie sa insistati asa cum am facut si eu.Cu stima,Sandu Teodorescu.

Alte discuții în legătură

Buna ziua eu am făcut mastectomie totală la amândoi sânii având ... dtanase220@gmail.com dtanase220@gmail.com Pot beneficia de pensie de boala sau de handicap avînt maxetomie totala la sini diagnosticul a fost tumoare benignă și mai Sint operata și la burta va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! incadrare in grad de handicap ghizelapataki ghizelapataki In anul 2000 am fost diagnosticata cu neoplasm mamar. Diagnostic tumoara mamara mstg chimiotratata T4N1,operata mastectomie radicala modificata ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad de handicap idoinai idoinai Buna ziua! Sunt in situatia de a merge curand la Comisia de expertiza pentru persoane cu handicap,pentru revizuirea periodica. Si acum incepe povestea.In ... (vezi toată discuția)