Am urmatoarea problema
- am avut un salariat angajat cu 24/11/2011- perioada contractuala determinata de 2 luni , pana pe 24/01/2012;
- s-a prelungit cu inca 2 luni ( 24/01/2012-24/03/2012)
- s-a mai prelungit inca 2 luni (24/03/2012- 24/05/2012)
cu 24.05.2012 i-a expirat contractul de munca;
Cu 11/06/2012 a fost angajat din nou la noi pe perioada determinata de 3 luni adica pana pe 11/09/2012.
Acum mi-am dat seama ca poate nu mai trebuia sa-l angajez tot pe perioada determinata, trebuia sa-l angajez pe nedeterminata..... ce pot face in situatia de fata????
Se poate angaja pe durata determinata , insa durata acestuia nu poate fi mai mare de 12 luni ... in speta, ati procedat corect.
Art.82 C.mun.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
asadar am gresit practic cand l-am angajat a doua oara pe perioada determinata; trebuia sa-l angajez pe nedeterminata, daca l-a primul contract am avut deja doua prelungiri pe determinata si a doua oara l-am angajat tot pe determinata ar fi 4 contracte.... (cel mult 3 contracte pe perioada determinata)
offf firar sa fie
Nu ati gresit deloc ... confundati prelungirea c.i.m. cu incheierea altuia nou .. asltfel spus, ceea ce ati facut este perfect legal.
Numai ca trebuie sa fiti atenta la durata c.i.m. care nu trebuie sa depaseasca 12 luni.