avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim determinata

Buna ziua,

Am urmatoarea problema
- am avut un salariat angajat cu 24/11/2011- perioada contractuala determinata de 2 luni , pana pe 24/01/2012;
- s-a prelungit cu inca 2 luni ( 24/01/2012-24/03/2012)
- s-a mai prelungit inca 2 luni (24/03/2012- 24/05/2012)
cu 24.05.2012 i-a expirat contractul de munca;
Cu 11/06/2012 a fost angajat din nou la noi pe perioada determinata de 3 luni adica pana pe 11/09/2012.
Acum mi-am dat seama ca poate nu mai trebuia sa-l angajez tot pe perioada determinata, trebuia sa-l angajez pe nedeterminata..... ce pot face in situatia de fata????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 3 August 2012
Se poate angaja pe durata determinata , insa durata acestuia nu poate fi mai mare de 12 luni ... in speta, ati procedat corect.

Art.82 C.mun.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Conf c.m se pot face 3 contracte individuale de munca pe per determinata succesive pe o perioada de 12 luni .
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
ContSters259084, utilizator
Legea prevede clar ca se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.

Prin urmare, un c.i.m. va avea durata maxma de 36 de luni , iar urmatoarele doua durata maxima de 12 luni ...
asadar am gresit practic cand l-am angajat a doua oara pe perioada determinata; trebuia sa-l angajez pe nedeterminata, daca l-a primul contract am avut deja doua prelungiri pe determinata si a doua oara l-am angajat tot pe determinata ar fi 4 contracte.... (cel mult 3 contracte pe perioada determinata)
offf firar sa fie

Multumesc mult
Nu ati gresit deloc ... confundati prelungirea c.i.m. cu incheierea altuia nou .. asltfel spus, ceea ce ati facut este perfect legal.
Numai ca trebuie sa fiti atenta la durata c.i.m. care nu trebuie sa depaseasca 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Intrebare cim perioada determinata alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Daca am un salariat care a mai fost angajat in perioada 03.05.2012-03.12.2012 ( 7 luni)perioada determinata, dupa care a fost reangajat la noi cu 05.02.2013 ... (vezi toată discuția)