avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti irevocabile

Am o decizie definitiva si irevocabila prin care instanta anuleaza un titlu executoriu emis de Adm Financiara, constatand ca impozitul pe profit in cauza fusese achitat . De asemenea, am alte doua decizii definitive si irevocabile prin care instanta anuleaza titluri executorii emise de Adm Financiara, constatand ca sumele accesorii (dobanzi) aferente acestui impozit au fost calculate nelegal deoarece societatea a achitat in termen acest impozit. Adm Financiara continua insa sa-mi comunice decizii de accesorii prin care sa-mi impuna la plata dobanzi aferente acestui impozit si ma mentine in evidenta cu imp respectiv ca fiind neachitat. Nu mi-a raspuns la niciuna din cele 5 contestatii depuse impotriva acestor decizii de accesorii.
Voi ataca in instanta ultima decizie de accesorii si ma gandeam daca pot solicita instantei sa oblige AFP sa pună în aplicare Deciziile irevocabile anterioare, în sensul de a lua in evidenţă societatea cu debitul respectiv ca fiind achitat, eventual si de anulare a dobanzilor respective din evidenta lor. Ce optiuni am?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 07:46, 11 August 2012
Puteti face chiar si o plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti, impotriva directorului institutiei respective. Asta ar fi, ca sa spun asa, ultima varianta.
Ca un sfat: incercati, totusi, o audienta la director care s-ar putea sa nu stie de aceasta situatien nefiind informat, poate, de armata de functionarasi care nu fac altceva decat sa bea cafele si sa se joace la calculator in timpul programului.
Fiind vorba de fisc, cu plangerea penala mai usor, n-am chef sa ma ingroape in controale dupa aceea.
Am fost in audienta la director anul trecut si m-a trimis tot la functionarasi. Trebuie sa stearga dobanzi de 2 ani, plus sume cu care s-au platit alte impozite si care au fost redirectionate spre stingerea acestor dobanzi- o brambureala pentru care functionarasul ar putea fi penalizat, de aceea prefera sa o ingroape sub pres. Poate se schimba directorul cu schimbarile politice de acum, si voi mai incerca atunci o audienta, dar saptamana asta imi expira termenul de 6 luni de la ultima contestatie la Decizia de accesorii, si se intra in prescriptie. De aceea vroiam sa stiu daca pot solicita instantei sa oblige AFP sa pună în aplicare Deciziile irevocabile anterioare, în sensul de a lua in evidenţă societatea cu debitul respectiv ca fiind achitat, eventual.
Daca doriti sa mergeti pe linia asta, v-as sugera sa promovati o actiune in instanta pe obligatia de a face, prin care instanta sa oblige AFP sa tina cont de hotararile judecatoresti. Solutia este convenabila si financiar pt. ca, fiind un litigiu in contencios administrativ, nu platiti taxa judiciara de timbru. Mult noroc.
Va multumesc. Pot sa fac in aceeasi actiune si contestatia la Decizia de accesorii si obligatia de a face?
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
nitmar, utilizator
Da.

Alte discuții în legătură

Exceptia inadmisibilitatii nitmar nitmar A fost admisa la fond exceptia inadmisibilitatii ridicata de adm finantelor publice si respinsa cererea. Trebuie asteptata comunicarea hotararii si dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri impotriva anaf nitmar nitmar Doresc sa stiu daca se pot solicita daune/despagubiri in urmatoarea cauza: -ANAF dubleaza din eroare o declaratie fiscala/2005, astfel societatea apare si ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare la titlu nitmar nitmar Am declarat si achitat in termen un impozit.Fiscul a stins cu suma respectiva un alt impozit declarat anterior, dupa numeroase contestatii ajungand la ... (vezi toată discuția)