avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... calitatea procesual pasiva a primariei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

calitatea procesual pasiva a primariei

exista cazuri in care primaria sa stea in judecata in nume propriu? (nu unitatea administrativ teritoriala prin primar).multumesc
Cel mai recent răspuns: Valentin Iftimiu , Consilier juridic 11:22, 9 August 2012
Nu exista asemenea cazuri.
thx
Primaria nu, poate institutia primarului...
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Kyandra, moderator
Kyandra a scris:

Primaria nu, poate institutia primarului...


LEGE nr. 74 din 17 mai 2012
pentru completarea art. 21 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001

ARTICOL UNIC
La articolul 21 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmatorul cuprins:
"(2^1) Pentru apararea intereselor unitatilor administrativ-teritoriale, primarul, respectiv presedintele consiliului judetean, sta in judecata ca reprezentant legal si nu in nume personal."

Deci care ar fi interpretarea aici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala aricici aricici In cazul unei decizii a unui Primar , decizie de sanctionare a unui functionar public din subordine, in contestatia pe care acest functionar o depune la ... (vezi toată discuția)
Caliatate procesuala primaria, consiliul local, consiliul judetean MARIKO9 MARIKO9 As vrea sa lamurim cateva aspecte: 1. intr-un litigiu cu primaria chem in judecata primarul in calitate de repreyentant al primariei sau primaria x prin ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in justitie nelufloca nelufloca Conform legii 215/2001 primarul unei comune este reprezentantul UAT in justitie. Intrebare: Primarul poate reprezenta UAT in procese civile si poate sa ... (vezi toată discuția)