avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentare in justitie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentare in justitie

Conform legii 215/2001 primarul unei comune este reprezentantul UAT in justitie.
Intrebare:
Primarul poate reprezenta UAT in procese civile si poate sa aleaga un avocat daca nu este imputernicit sau mandatat de consiliul local printr-un proiect de hotarare care sa ateste calitatea lui de reprezentant si de numirea unui avocat pentru incheierea contractului de asistenta juridica ?
Art. 21. - ...
(2) În justiţie, unităţile administrativ-teritoriale sunt reprezentate, după caz, de primar sau de preşedintele consiliului judeţean.
(21) Pentru apărarea intereselor unităţilor administrativ-teritoriale, primarul, respectiv preşedintele consiliului judeţean, stă în judecată ca reprezentant legal şi nu în nume personal.
(3) Primarul, respectiv preşedintele consiliului judeţean, poate împuternici o persoană cu studii superioare juridice de lungă durată din cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv al consiliului judeţean, sau un avocat care să reprezinte interesele unităţii administrativ-teritoriale, precum şi ale autorităţilor administraţiei publice locale respective, în justiţie.
Rezulta ca, reprezentantul legal poate da mandat conventional unei persoane cu pregatire juridica(avocat sau consilier juridic)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretarul unităţii administrativ-teritoriale poate reprezenta unitatea administrativ-teritoriala in instanta? exco exco Conform art. 84 alin. 1 din CPC, \"Persoanele juridice pot fi reprezentate convenţional în faţa instanţelor de judecată numai prin consilier juridic sau ... (vezi toată discuția)
Legea 215/2001 lorelaurentiu lorelaurentiu Va rog sa imi raspundeti daca puteti.!!!.....Am o cauza de sistare a starii de indivi ziune pe un imobil cu mai multi copropietari printre care si Statul ... (vezi toată discuția)
Notificare primar sau institutia primarului??? niculaucarmen niculaucarmen sunt cadru didactic si detin o hotarare judecatoreasca prin casa mi s-a aprobat decontarea transportului transportului in mediul rural. In continutul acelei ... (vezi toată discuția)