avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 187/1945
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 187/1945

Buna ziua,
doresc sa stiu daca prevederile legii 187/1945 privind infaptuirea reformei agrare raman integral valabile in conditiile legislatiei postdecembriste.

Constat ca unele prevederi ale acestei legi sunt in contradictie cu prevederile codului Civil. De pilda, Legea 187/1945, lasa in posesia proprietarilor o cota maxima de 50 ha. Dar consoidera bunurile aflate in coproprietate drept o singura proprietate.
Am in vedere cazul copiilor care isi mostenesc parintele. Codul civil, art . 653, stipuleaza ca "descendentii si ascendentii au de drept posesiunea succesiunii din momentul mortii defunctului'.
Prin aplicarea legii 187/1945 privind bunurile aflate in coproprietate, copiii care nu au iesit din indiviziune, din varii motive, sunt privati de propriatatea ce le revine in mod nejustifiat.
Va multumesc anticipat pentru o elucidare competenta a acestei probleme.
Cu stima,

Matei

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aş doris ă vă pun o întrebare referitoare la ... Teodor34 Teodor34 Bună ziua, Aş dori să vă pun o întrebare referitoare la înfăptuirea reformei agrare prin legea 187 din 23 martie 1945, legile care au modificat-o în ... (vezi toată discuția)
Speta expropriere fara titlu c51888 c51888 Am si eu o speta la care va rog sa va dati cu parerea. „actiune in anulare acte juridice“ sau „actiune in constatare nulitate“? ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarilor dragosmiuta dragosmiuta Salutare la toata lumea....si sarbatori fericite.. Care stie daca s-a mai prelungit/adaugat ceva legii retrocedarii terenurilor...A expirat termenul ... (vezi toată discuția)