avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... RESTITUIRE TAXA DE POLUARE
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

RESTITUIRE TAXA DE POLUARE

Buna seara, ma poate lamuri cineva daca pentru recuperarea taxei de poluare mai este necesara cererea de restituire adresata organului fiscal care a calculat taxa sau se poate introduce direct actiune in instanta? La administratia financiara mi s-a spus ca nu mai este necesara o astfel de cerere, dar nu am gasit temeiul juridic. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 07:44, 9 August 2012
Intradevar, in noiembrie 2011, a fost formulat in recurs in interesul legi de catre Procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ(Kovesi) prin care a fost admisa cererea de restituire a taxei auto, fara pargurgerea proc. prealabile.
Iata decizia ICCJ:
1. Actiunea avand ca obiect obligarea institutiei prefectului, prin serviciul de specialitate, la inmatricularea autovehiculelor second-hand achizitionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fara plata taxei de poluare prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, aprobata prin Legea nr. 140/2011, si fara parcurgerea procedurii de contestare a obligatiei fiscale prevazuta de art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, aprobata prin Legea nr. 140/2011, este admisibila.
2. Procedura de contestare prevazuta la art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, aprobata prin Legea nr. 140/2011, raportat la art. 205-218 din Codul de procedura fiscala, nu se aplica in cazul cererilor de restituire a taxei de poluare intemeiate pe dispozitiile art. 117 alin. (1) lit. d) din acelasi cod.

Obligatorie, potrivit art. 330^7 alin. 4 din Codul de procedura civila.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 14 noiembrie 2011..
obligatoriu formulati o cerere de restituire integrala a taxei, intemeiata pe art. 117, alin. (1) lit. d) Cod prcedura fiscala, pe care o adresati organului fiscal care a incasat taxa.

Termenul de solutionare a cererii este de 45 de zile...fie va parvine un raspuns, care mai mult ca sigur va fi un refuz de a restitui taxa, fie vi se va spune ca va puteti prezenta la sediul organului fiscal pentru a va restitui doar 25 % din taxa...

Dupa ce primiti un astfel de raspuns, evident care va nemultumeste, va puteti adresa in termen de 6 luni Tribunalului in raza caruia aveti domiciliul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto stefan8 stefan8 Am ceva nelamuriri cu privire a recuperarea texei de poluare. Eu am facut deprecierea taxei de poluare, fapt pentru care am mai platit la rar circa 150 de euro ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare adrianef adrianef Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti sectorul 4. Unde trebuie sa depun actiunea de chemare in judecata pentru recuperarea integral a taxei de poluare? La ... (vezi toată discuția)
Taxa auto mimika85 mimika85 Stie cineva daca s-a scos taxa de inmatriculare (vezi toată discuția)