avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Am ceva nelamuriri cu privire a recuperarea texei de poluare. Eu am facut deprecierea taxei de poluare, fapt pentru care am mai platit la rar circa 150 de euro doar deprecierea + taxele de verificare rar. Apoi am platit la "finante" inca circa 200 de euro.
Care ar fi pasii pentru a actiona in instanta si castiga taxa platita? Cui trebuie sa ma adresez? Care ar fi costurile? Imi voi recupera si taxa pentru depreciere, care practic e parte a taxei de poluare?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
stefan8, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:05, 23 Noiembrie 2011
Prin Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011 au fost admise recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj stabilind:
1.Acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fără plata taxei de poluare prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 este admisibilă.
2. Procedura de contestare prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 raportat la art.205-218 din Codul de procedură fiscală nu se aplică în cazul cererilor de restituire a taxei de poluare întemeiate pe dispoziţiile art.117 alin.1 lit.d din acelaşi cod

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto mimika85 mimika85 Stie cineva daca s-a scos taxa de inmatriculare (vezi toată discuția)
Taxa de poluare - legea nr. 9/2012, model de cerere adresata instantei razvanpatrol razvanpatrol cind apare in monitorul oficial in ce data!? voi putea merge direct la serviciul de inmatriculari fara sa platesc taxa? dar cind apare? ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza decizia nr. 24/2011 a inaltei curti de casatie si justitie pronuntata in dosarul 9/2011 (recurs in interesul legii - taxa auto)? glo glo Acesta este continutul deciziei Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011. Admite recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al ... (vezi toată discuția)