avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Stie cineva daca s-a scos taxa de inmatriculare
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 03:51, 25 Noiembrie 2011
Prin Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011 au fost admise recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj stabilind:
1.Acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fără plata taxei de poluare prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 este admisibilă.
2. Procedura de contestare prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 raportat la art.205-218 din Codul de procedură fiscală nu se aplică în cazul cererilor de restituire a taxei de poluare întemeiate pe dispoziţiile art.117 alin.1 lit.d din acelaşi cod
chiar si cu acest RIL admis, pentru a inmatricula masina fara plata taxei de poluare , trebuie sa aveti o hotarare judecatoreasca care sa dispuna acest lucru, altfel nu
La initiativa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, taxa de poluare nu mai trebuie platita in toata tara
Cei care refuza sa o achite vor avea castig de cauza in justitie, iar cei care au platit-o deja isi vor recupera banii
carmenscrlt a scris:

chiar si cu acest RIL admis, pentru a inmatricula masina fara plata taxei de poluare , trebuie sa aveti o hotarare judecatoreasca care sa dispuna acest lucru, altfel nu


Inalta Curte de Casatie si Justitie, a interpretat dispozitiile legale in sensul ca in situatia in care un cetatean solicita restituirea taxei de poluare deja platite, acesta nu este tinut sa faca o contestatie impotriva documentul prin care i s-a stabilit obligatia de plata a acestei taxe si cuantumul ei, ci este suficient sa faca o cerere de restituire a acestor sume insotita de dovezile necesare, iar daca raspunsul este negativ se poate adresa instantei".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto stefan8 stefan8 Am ceva nelamuriri cu privire a recuperarea texei de poluare. Eu am facut deprecierea taxei de poluare, fapt pentru care am mai platit la rar circa 150 de euro ... (vezi toată discuția)
Din 14 nov. 2011 iccj a admis un ril prin care masinile second-hand se pot inmatricula fara plata taxei de poluare Roland Mindrila Roland Mindrila La initiativa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, taxa de poluare nu mai trebuie platita in toata tara  Cei care refuza sa o achite vor avea ... (vezi toată discuția)
Pronuntare ril - procedura prealabila taxa poluare 14.11.2011 Marian Senchiu Marian Senchiu Cei de la Înalta Curte de Casație si Justitie au publicat astazi un comunicat de presa: Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011. Admite ... (vezi toată discuția)