avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil cu venituri din drepturi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil cu venituri din drepturi de autor

Buna ziua, sotia mea a nascut in 5.01.2010 si a intrat in indemnizatiede crestere a copilului. E a avut carte de munca si drepturi de autor. Prima data i s-a calculat indemnizatia pe drepturile de autor cu forfetarul de 40% scazut. Apoi a cerut recalcularea si i s-a adaugat cele 40%(asa era un calcul dat atunci). Ea a iesit mai devreme din indemnizatie (1 iulie 2011). In februarie 2012 i-a venit o instiintare ca i s-a facut debit de 9460 lei pe perioada februarie 2010 - iulie 2011, pe motiv ca ministerul a spus ca acel calcul cu adaugarea forfetarului de 40% nu este corect si ca acela doar se scade. Ce putem face ptr ca nu mi se pare corect sa vii dupa 2 ani sa spui ca acel calcul nu este corect si ca trebuie sa returnezi bani. Trebuiau sa instiinteze de la inceput ca este gresit, nu sa vin dupa 7 luni de cand a iesit din indemnizatie ca ai debit. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi ptr ca sunt f multi bani de returnat.

Alte discuții în legătură

Calcul cuantum indemnizatie maternitate - venituri obtinute din drepturi de autor nicole_c nicole_c Buna ziua, Am lucrat ca traducator, in baza unor contracte de drepturi de autor. In septembrie 2011 am intrat in concediu de maternitate, platit direct de ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Justitiarul711 Justitiarul711 La o pensie de 1923, drepturile salariale sunt de 1721. (CASS 65 lei si Impozit 137 lei). As vrea sa stiu cu cat se va mari pensia in luna ianuarie? Care este ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca celor care au iesit la pensie in perioada 2011-2013 li se vor recalcula pensiile. Pentru aceasta trebuie ca pensionarul sa faca o cerere sau se ... (vezi toată discuția)