avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un credit.
Atunci am fost pacalit de banca sa avalizez un bilet la ordin, iar acum ANAF cu toate ca eu am cesionat partile sociale din acea societate s-a indreptat impotriva mea.
Eu am un Cabinet veterinar, iar cabinetul veterinar are un contract de prestari servicii cu Directia sanitara veterinara. ANAF doreste instituirea de poprire la DSVSA cu toate ca in opinia mea DSVSA nu are calitate de tert cu debitorul persoana fizica.
Se poate face ceva??
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 22:34, 9 August 2012
daca aveti cabinetul infiintat ca si PFA, obligatiile personale se confunda cu obligatiile/drepturile PFA si deci veniturile PFA pot fi executate silit.
in aceste conditii, DSVSA este debitorul dvs si se poate infiinta poprirea ptr obligatiile personale.
cesiunea nu are nici o influenta asupra obligatiilor asumate in baza unui instrument de plata, avalizat.
Patrimoniile PF si PFA sunt distincte [ link extern ]
Din veniturile PFA de la DSVSA, PF-ului ii revin doar o parte (sa-l privim ca pe un dividend al asociatului PF dintr-o sociatate). Penru acest venit puteti fi urmarit silit.
diferenta exista doar daca exista patrimoniul de afectatiune, chiar decizia iccj o spune. daca acesta nu exista ( ceea ce azi numim separatia de patrimoniu, in opinia mea) atunci se raspunde cu patrimoniul propriu.

in fapt, diferenta consta doar in ordinea in care se va face executarea: patrimoniul de afectatiune este primul apoi vine patrimoniul personal.daca primul nu exista, atunci se va trece direct la cel personal.

un creditor nu are obligatia sa caute si sa demonstreze existenta unui patrimoniu de afectatiune, el poate executa direct patrimoniul personal. debitorul este cel care trebuie sa indice bunurile ce apartin patrimoniului de afectatiune, fie direct executorului fie prin contestatia la executare.

in concluzie, se poate face poprirea la dsva iar debitorul are posibilitatea sa "devieze" executarea vatre alte bunuir si venituri ce apartin patrimoniului de afectatiune. daca nu face asta, atunci executarea continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare persoana fizica pentru debite persoana juridica anjinsan anjinsan Am o masina inmatriculata pe un cabinet individual medic, care are un CIF. Am fost sanctionat cu amenda pentru lipsa rovinieta, iar executorul mi-a infiintat ... (vezi toată discuția)
Cabinet de avocat tert poprit? Irina S. Irina S. Poate fi tert poprit si un cabinet individual de avocat in situatia in care avocatul care isi desfasoara activitatea in cadrul acestui cabinet are o datorie ca ... (vezi toată discuția)
Datorii pfa - anaf recupereaza de la persoana fizica datoriile acumulate de pfa? iordan teodor iordan teodor Este legal ca ANAF-ul sa recupereze datoriile acumulate de catre PFA de la o persoana fizica, fara ca PFA-ul sa fie trimis in judecata? Pentru ANAF, PFA-ul si ... (vezi toată discuția)