Buna ziua. Cateva intrebari as avea.-Cat mar costa sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara.
- Acei 20-25% ce mi se va acorda sunt din salariul din cartea de munca sau din realizarea lunara?
Multumesc anticipat
Cererea de stabilire a pensiei de intretinere este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar, ca atare daca nu angajati avocat nu va costa nimic. Sumele avute in vedere sunt raportate la veniturile cu caracter de continuitate comunicate de angajator la solicitarea instantei
Aveti nevoie de redactarea actiunii de stabilire pensie de intretinere in favocarea minorului si puteti apela la un avocat sa o redacteze. In orice caz puteti adauga aceste costuri cu aparatorul la cheltuielile de judecata care va vor fi acordate de catre instanta . Fara aceasta cheltuiala cu onorariu aparator fie ptr redactare si/sau asistent si reprezentare , actiunea in stabilirea pensiei este scutita de taxe judiciare de timbru.
Veti primi in final o pensie fixata la 1/4 din veniturile medii pe ultimile 6 luni realizate de parat , venituri comunicate de la unitatea unde lucreaza acesta, la solicitarea instantei.
Pensie alimentara
anaiarina
buna ziua, am 3 copiii, tatal lor nu locuieste cu noi, iar banii care ni da lunar sunt foarte putini, varstele lor sunt un an jumate, 3 ani jumatate si 12 ani ... (vezi toată discuția)