avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara.
In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de fostul sot, dar nu sa cerut adeverinta de venit in instanta.Cum aflu eu suma datorata deoarece eu nu stiu veniturile realizate de el , cine calculeaza cine este indreptatit sa trimita pensia alimentara?
Cel mai recent răspuns: ContSters47798 , utilizator 19:38, 11 Ianuarie 2010
Pensia de intretinere se calculeaza raportat la venitul minim pe economie in cazul in care nu puteti face dovada veniturilor realizate de parat. la 1 copil cuantumul e de 1/4 din venitul realizat . Adevernta de venit trebuia sa o cereri dvs in instanta si sa indicati locul de munca al paratului. Daca aveti informatii ca fostul sot realizeaza venituri mai mari la un alt loc de munca puteti deschide oricand o actiune noua de majorare a pensiei de intretinere.
In completarea celor mentionate de colegul mai sus, vreau sa adaug ca actiunile in majorarea pensiei alimentare sunt scutite de taxa de timbru. Puteti sa faceti astfel de solicitari ori de cate ori stiti ca sotul si-a marit veniturile.
Pensia de intretinere pentru un copil poate fi fixata atat in suma fixa cat si procentual din salariul net al parintelui tinut sa o plateasca fara ca aceasta sa depaseasca 1/4 din veniturile nete realizate de acesta. In cazul in care stiti unde lucreaza fostul sot introduceti actiune pentru majorare pensie intretinere scutita de timbru asa cum a spus si colega mea mai sus in care solicitati acestuia prin intermediul instantei sa aduca adeverinta de la locul de munca din care sa reiasa care sunt ultimele 3 salarii nete obtinute. In cazul in care nu stiti unde lucreaza solicitati instantei sa ceara la ITM-ul pe raza caruia se presupune ca fostul sot ar avea comtract de munca inregistrat iar raspunsul cu privire la salariile obtinute de acesta va veni de la ITM.
Si intr-un caz si in altul sfatul meu este sa solicitati poprirea pensiei de intretinere pe statul de plata si varsarea ei catre dvs de catre angajatorul fostului sot, asta ca el sa nu "uite" sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere-exista un minim de plata cand nu realizezi venituri? maramiri maramiri Buna ziua, m-ar interesa daca se poate sa imi spuneti cum sa procedez pentru majorarea pensiei alimentare. Am un copil si nu sunt casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Ajutor!ce mai pot face?in legatura cu pensia fetitei. diana.eugenia diana.eugenia Ma numesc Diana si am o fetita sunt divortata din 10.10.2007 pana acuma prin sentinta civila am primit pensie alimentara in \\\"favoare a minorului\\\" in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)