avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara,as avea o intrebare in legatura cu divortul......sotul meu a inaintat proces pentru divort...noi avem 2 minore una de aproape 6 ani si cea mica de aproape 3 ani....eu am parasit domiciliul lasand minorele la o ruda....daca apelam la un mediator as putea sa primesc fetele in custodia mea?...sau macar una dintre fete....si in cazul in care as primi una dintre minore se mai face ancheta sociala???...
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
adrianalascut, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianalascut , utilizator 12:20, 11 August 2012
Stabilirea domiciliului copiilor la unul dintre parinti se face in principal prin intelegerea partilor, inclusiv la mediator, iar daca nu va intelegeti dispune instanta.

Mediatorul nu dispune desfacerea casatoriei, doar incearca sa va conduca spre o intelegere, ca sa va fie mai usor la instanta, daca nu va puteti intelege singuri cu privire la capetele cererii de chemare in judecata depusa de sotul dvs.

Consider ca era mai elegant daca divortati la notar.

Ancheta psihosociala se dispune de catre instanta de judecata, pentru ca judecatorul sa poata decide in cunostinta de cauza. Nu o puteti evita.

Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
ContSters241434, utilizator
in cazul in care se face o ancheta sociala si eu nu am nici un loc de munca momentan...exista riscu de a pierde drepul asupra fetelor?...adica sa nu imi fie incredintata nici una dintre fete?
Aveti mai multe dezavantaje.. si ca nu aveti momentan de munca si ca ati plecat lasand fetele in grija unei rude.
Depinde f mult si de ce cere tatal cu privire la copii
cu tatal fetelor am cazut la un acord verbal la telefon ca in urma divortului una dintre fete imi va fi incredintata mie iar cealalta sa ramana la el,si sa nu mai avem alte pretenti materiale ...cum ar fi pensie alimentara....deci...daca eu cu el ajungem la o intelegere amiabila eu o sa pot primi fata pe cale legala?fara sa mai aibe el alte pretentii...
Daca v-ati inteles asa, puteti merge si la un notar sa divortati sau puneti pe hartie cum v-ati inteles si mergeti la instanta , puteti sa rugati un avocat sa va redacteze acordul la care ati ajuns

Alte discuții în legătură

Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)